Undringens makt

roman

av (forfatter) og Jorunn Leite (oversetter).

Juritzen forl. 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.54 (13 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Dr. Marina Singh jobber som forsker for et legemiddelfirma, og blir sendt inn i de mest utilgjengelige delene av Amazonas for å fi nne sin mentor Dr. Annick Swenson. Hun har tilsynelatende forsvunnet i jungelen mens hun jobbet med å fremstille et legemiddel som vil kunne gjøre kvinner fruktbare til langt inn i alderdommen. Undringens makt tar deg med på en magisk reise inn i en eventyrlig og skremmende verden. Marina Singh blir konfrontert med sin egen vanskelige fortid mens hun leter etter sannheten om det dødelige maktspillet rundt en ny vidundermedisin.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788282052085

EAN 9788282052085

Omtalt sted Brasil

Språk Bokmål

Sider 388

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 7 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kommer aldri til å reise til det området der hoveddelen av handlingen foregår. Men romanen var god den. Et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den i april 2013

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Doktor Marina Singh jobber som forsker i et legemiddelfirma. Da hennes kollega Anders Eckman dør i Amazonas’ jungel på leting etter doktor Swenson, sender firmaet Marina for finne ut hvordan han døde og om mulig for å få liket med hjem.
Doktor Swenson har gjort seg utilgjengelig i jungelen mens hun jobber med å fremstille et legemiddel som vil kunne gjøre kvinner fruktbare til langt inn i alderdommen – dette er en gullgruve og firmaet som betaler henne vil vite hvordan hun ligger an i arbeidet. Men Swenson vil ikke forstyrres, og det blir en vanskelig oppgave for Marina Singh både å finne henne og å få henne i tale.

Notatene mine underveis i boken lyder: «Nydelig» – «Vakker» – «Tankevekkende». Og det er den virkelig.
Patchett er en fantastisk historieforteller. Jeg følte stemningene og omgivelsene hele veien – den brasilianske landsbyen Manaus støvete superhete, og jungelens klamme inneklemthet virkelig føles hele veien. Passasjen med slangeangrepet var så virkelig at jeg dro beina oppunder meg i sofaen!

Samtidig utfordrer den vårt tankesett – våre fordommer og innebygde meninger om at vårt vestlige liv er det beste for alle! Hvor lett det er å se ned på folk som lever annerledes enn oss, og avskriver disse som laverestående og mindre siviliserte og et ønske om å hjelpe disse til å få vårt liv – men kanskje de slett ikke vil det og at vi må sette alt inn i en sammenheng vi ikke kjenner på forhånd (se sitatet over).

Jeg elsket boka fra ende til annen – på forsiden står det: «Du vil ønske at denne boken aldri tar slutt» (Publishers Weekly), og sjelden har dette stemt så godt med mitt eget ønske. Det hastet ikke med å få vite hvordan det gikk til slutt fordi historien underveis var få fengslende og god at den kunne fortsatt og fortsatt.

Les alle mine anmeldelser og få boktips på ritaleser

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Marina Singh jobber som forsker i legemiddelfirmaet Vogel i Minnesota. Etter at kollegaen hennes, Anders, har omkommet i jungelen i Amazonas, er det Marinas tur til å reise samme vei. Oppgaven hennes er å oppspore doktor Annick Swenson, som knapt har gitt lyd fra seg de siste årene. Hun holder til hos lakashistammen, hvor kvinnene føder barn langt inn i alderdommen. Der jobber hun med å fremstille et legemiddel for ufruktbare kvinner.
Marinas reise blir både skremmende og eventyrlig, og på veien konfronteres hun med sin egen brokete fortid.

Meget leseverdig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Jeg ser død" av Geir Greni
 • "Englestrøk" av Fredrik Schmidt Fotland
 • "Portnerboligen" av Gøril Emilie Hellen
 • "Tusen etasjer høy" av Katharine McGee
 • "Når de døde våkner" av Steffen Jacobsen
 • "Hushjelpens rom" av Fiona Mitchell
 • "Møt meg på museet" av Anne Youngson
 • "Vi venner oss til det - roman" av Zoyâ Pirzâd
 • "Robinson-mordene" av Gretelise Holm
 • "Lange skygger" av Elia Barceló
 • "Barneranerne" av Anne-Britt Harsem
 • "Stolleken - roman" av Maggie Shipstead
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver