Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Marina Singh jobber som forsker i legemiddelfirmaet Vogel i Minnesota. Etter at kollegaen hennes, Anders, har omkommet i jungelen i Amazonas, er det Marinas tur til å reise samme vei. Oppgaven hennes er å oppspore doktor Annick Swenson, som knapt har gitt lyd fra seg de siste årene. Hun holder til hos lakashistammen, hvor kvinnene føder barn langt inn i alderdommen. Der jobber hun med å fremstille et legemiddel for ufruktbare kvinner.
Marinas reise blir både skremmende og eventyrlig, og på veien konfronteres hun med sin egen brokete fortid.

Meget leseverdig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Doktor Marina Singh jobber som forsker i et legemiddelfirma. Da hennes kollega Anders Eckman dør i Amazonas’ jungel på leting etter doktor Swenson, sender firmaet Marina for finne ut hvordan han døde og om mulig for å få liket med hjem.
Doktor Swenson har gjort seg utilgjengelig i jungelen mens hun jobber med å fremstille et legemiddel som vil kunne gjøre kvinner fruktbare til langt inn i alderdommen – dette er en gullgruve og firmaet som betaler henne vil vite hvordan hun ligger an i arbeidet. Men Swenson vil ikke forstyrres, og det blir en vanskelig oppgave for Marina Singh både å finne henne og å få henne i tale.

Notatene mine underveis i boken lyder: «Nydelig» – «Vakker» – «Tankevekkende». Og det er den virkelig.
Patchett er en fantastisk historieforteller. Jeg følte stemningene og omgivelsene hele veien – den brasilianske landsbyen Manaus støvete superhete, og jungelens klamme inneklemthet virkelig føles hele veien. Passasjen med slangeangrepet var så virkelig at jeg dro beina oppunder meg i sofaen!

Samtidig utfordrer den vårt tankesett – våre fordommer og innebygde meninger om at vårt vestlige liv er det beste for alle! Hvor lett det er å se ned på folk som lever annerledes enn oss, og avskriver disse som laverestående og mindre siviliserte og et ønske om å hjelpe disse til å få vårt liv – men kanskje de slett ikke vil det og at vi må sette alt inn i en sammenheng vi ikke kjenner på forhånd (se sitatet over).

Jeg elsket boka fra ende til annen – på forsiden står det: «Du vil ønske at denne boken aldri tar slutt» (Publishers Weekly), og sjelden har dette stemt så godt med mitt eget ønske. Det hastet ikke med å få vite hvordan det gikk til slutt fordi historien underveis var få fengslende og god at den kunne fortsatt og fortsatt.

Les alle mine anmeldelser og få boktips på ritaleser

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kommer aldri til å reise til det området der hoveddelen av handlingen foregår. Men romanen var god den. Et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den i april 2013

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

HeidiHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJ