Denne boken tar for seg norske uttrykk som er gamle og som kanskje har blitt glemt. Her blir uttrykkenes opprinnelse gjort rede for, og forfatteren oppfordrer leseren til å ta dem i bruk og gi dem nytt liv. Har litteraturliste.
Denne boka har blitt til i en undring over hva som er opprinnelsen til bl.a. uttrykk som falle i fisk eller ugler i mosen. Det norske språket er blitt formet og påvirket fra mange hold. Mange av uttrykkene kommer fra gamle håndverk, sjøfart, fra hanseatene eller fra bibelske uttrykk som alltid har vært viktige i dagligspråket. Disse uttrykkene gir det norske språket nyanserikdom og dybde. I dag er vi inne i en periode hvor språket forflates. Det er blitt hevdet at man ikke kan helt et språk hvis man ikke forstår meningen med uttrykkene og idiomene. Det viser seg faktisk at den oppvoksende generasjonen også mener at disse er verneverdige.
Forlag Pantagruel
Utgivelsesår 2009