Den arabiske våren ble hjulpet fram av blogger og sosiale medier. Krigen mellom nettaktivister, nettpirater og nettpoliti foregikk både virtuelt og i gatene, og førte med seg virkelige arrestasjoner og virkelige offer.
Bloggen til nettaktivisten Lina Ben Mhenni var sentral i kampen for å velte Tunisias diktator Ben Ali. Hun blogget under sitt eget navn og skrev om hendelser som Tunisias offisielle medier overså eller dekket over. Selv benyttet hun alle sosiale medier for å rapportere om revolusjonen fra dag til dag. Trass i hennes dristige virksomhet, lyktes ikke militærregimet i å ta knekken på Ben Mhenni.??
Boken følger utviklingen fram til 14. januar 2011, dagen da diktatoren gikk av.
Forlag Spartacus
Utgivelsesår 2013
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEn ekte cyber-aktivist nøyer seg ikke med å sitte passiv foran skjermen. Han drar ut i felten, tar fotografier, filmer video og snakker med de berørte, og etterpå går han tilbake til skjermen sin og legger tingene ut på nettet slik at andre kan få ta del i dem.
Den andre av de to var venninnen min, advokaten Leila, som overgikk seg selv den dagen og glemte problemene hun hadde i beina. Hun stilte seg i fremste rekke blant demonstrantene og trengte seg gjennom politisperringene. Bildet av henne ble fanget opp av flere utenlandske TV-kameraer og ble sendt verden rundt.
Studenten Wael Naour ble også arrestert igår i Sausse etter å ha organisert protestaksjoner ved det humanistiske fakultetet. Det gjør meg virkelig vondt å se unge mennesker bli arrestert bare fordi de sier sin mening.