Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I 1926 ble Norge skaket opp av mordet på to lensmenn. Forfatteren, som var journalist, fulgte saken på nært hold og gikk senere opp ruten de to morderne hadde fulgt. Boken skildrer flukten gjennom skog og ødemark, angsten, fortvilelsen og håpløsheten gjennom den yngste av mennene, men også den skiftende naturen rundt dem.
Omtale fra forlaget
To mistenkelige personer (1933) var Gunnar Larsens andre roman. Den er et tidlig eksempel på dokumentarroman i norsk litteratur, og bygger på de såkalte lensmannsmordene i Ådal i 1926. Hendelsen var eksepsjonell og ekstrem for sin tid: To lensmenn hadde blitt drept, og hele landet fulgte med i politiets jakt på de to morderne . den garvede Ekstrøm og unggutten Gustav. I Larsens roman blir dette skildret særlig fra ungguttens sanseopplevelser. Selve stilen bærer preg av Larsens forbilde, Ernest Hemingway, ikke minst i sin nøkterne tone, reportasjepreget, det knappe og spenningsfylte språket, som formidler jakten med nerve og intensitet. To mistenkelige personer dannet grunnlaget for Tancred Ibsens berømte film fra 1952, som ble nektet offentlig visning av hensyn til siktedes familie. Først i 1998 ble forbudet opphevet. Gunnar Larsen (1900.1958) var opprinnelig utdannet jurist, men ble journalist og nyhetsredaktør i Dagbladet. Han hadde en stor del av æren for at avisen ble et møtested for debatt- og kulturstoff, og var selv kjent for sin briljante penn. Hans forfatterskap favner seks romaner, alle svært forskjellige rent stilmessig. Larsen står for mange i dag som en glemt juvel i norsk litteratur, en forfatternes forfatter.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2000
Format Heftet
ISBN13 9788205267954
EAN 9788205267954
Genre Spenning Klassisk litteratur
Omtalt tid 1918-1939
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 141
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Spennende roman om en virkelig hendelse - og mordplassen har jeg besøkt mange ganger, på Eggemoen mellom Jevnaker og Hønefoss.
En klassiker.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket