Til stemorens pris

av (forfatter).

Gyldendal 1992 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (22 terningkast.)

99 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Historien om don Rigoberto, hans nye hustru dona Lucrezia og den ganske unge sønnen Fonchito er en hyllest til sansenes muligheter og lystens gåtefulle verden, - et overraskende og eminent fra en av de store forfatterne i samtiden.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1992

Format Innbundet

ISBN13 9788205205413

EAN 9788205205413

Språk Bokmål

Sider 173

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 7 4 3 0

Bokomtaler

Etter å ha vært elskere i det skjulte en tid, gifter Dona Lucrecia seg med Don Rigoberto. Selv om Dona Lucrecia er 40 år, dyrker Don Rigoberto henne som sin dronning. Selv har han vært enkemann en stund, mens hun har en vond skilsmisse bak seg. Deres samliv er hett og dampende, og de tilber hverandre. De er uendelig lykkelige!

Deres store bekymring har vært hvorvidt Don Rigobertos mindreårige sønn Alfonso kom til å akseptere Dona Lucrecia som sin stemor. Alle bekymringer blir raskt gjort til skamme, for også Alfonso tilber Lucrecia, sin stemor. Lettelsen er stor! Nå kan virkelig intet true Dona Lucrecia og Don Rigobertos ekteskapelige lykke!

Etter hvert viser det seg at Alfonsos tilbedelse av stemoren er vel voldsom. Ja så voldsom at Dona Lucrecia blir engstelig og trekker seg unna ham. Nokså raskt går det imidlertid opp for henne at bortfall av stesønnens tilbedende kjærlighet kan få uante konsekvenser for ekteskapet med Don Rigoberto. Tar hun sjansen på å trekke sin kjærlighet tilbake fra stesønnen? Før hun vet ordet av det, befinner hun seg i en situasjon hvor hun, uansett hva hun gjør, kommer til å trå feil ...

Jeg leste boka første gang da den kom som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker i 1992. Den gangen var den nok mer sjokkerende enn den oppleves i dag. Det er sagt om "Til stemorens pris" at den er en eggende høysang til sansenes uregjerlige liv, og et verk som vil få det meste av annen "erotisk" litteratur til å virke tam og annenhånds i sammenligning. Jeg er langt på vei enig i dette, selv om det må innrømmes at jeg ikke har allverdens sammenligningsgrunnlag. Det skrives nemlig ikke så mye litteratur innenfor denne genren. Når jeg ser bort fra bokas mer sjokkerende elementer, inneholder den en vakker hyllest til kvinnen slik nesten bare Latin-amerikanske forfattere evner å skrive om dette uten at det blir platt eller vulgært.

Jeg syntes det var viktig å lese boka om igjen siden jeg har planlagt å lese den frittstående fortsettelsen "Rigobertos notatbøker". Mario Vargas Llosa fikk som kjent Nobels litteraturpris i år, og jeg har derfor tenkt å lese flere av hans bøker i tiden fremover.

Ut fra en helhetsvurdering av "Til stemorens pris", mener jeg boka fortjener terningkast fem.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Lituma i Andesfjellene" av Mario Vargas Llosa
 • "Rigobertos notatbøker" av Mario Vargas Llosa
 • "Se kjærlighet" av David Grossman
 • "Ærens mark" av Jean Rouaud
 • "I sin tid - roman" av Michael Konupek
 • "Syv dager og netter" av Solveig Christov
 • "Masurka for to døde" av Camilo José Cela
 • "Bukkesangen - roman" av Dermot Healy
 • "Nazisten og frisøren" av Edgar Hilsenrath
 • "Anja" av Elisabeth Young
 • "Nectar in a Sieve - A Novel (Signet Classics)" av Kamala Markandaya
 • "Barndom" av Arild Nyquist
Alle bokanbefalinger for dette verket