Julia, en ung kunsthistoriker i Madrid holder på å restaurere et flamsk maleri fra 1400-tallet. På bildet sitter to adelsmenn og spiller sjakk. Men den ene ble drept to år før bildet ble malt. Mens hun holder på å klargjøre maleriet for en auksjon, finner Julia en inskripsjon som henspiller på drapet: Hvem drepte ridderen? Teksten henspiller også på et sjakktrekk, og Julia allierer seg med en sjakkekspert for å løse gåten. Men plutselig begynner ting å skje rundt henne: Flere av hennes nærmeste, som også har hatt med bildet å gjøre, blir funnet drept. Samtidig havner stadig nye sjakktrekk i postkassen hennes, og Julia innser at hun er involvert i et dødelig spill, der hun verken kjenner motstanderen eller neste trekk.
Forlag Harvest
Utgivelsesår 2004