Dette er en roman om ekteskap, sorg og fravær. Vi følger Lauren Hartke som bor ute ved kysten i New England. En dag finner hun en merkelig mann, helt ubestemmelig av alder, i huset sitt. Han vet ubehagelige ting om livet hennes. Sammen drar de på en oppdagelsesferd i identitetens ytterkanter. Et av spørsmålene boka stiller, er: Hva er egentlig en person? Hva er det egentlig performanceartisten Lauren Hartke opplever sammen med den ubestemmelige Mr. Tuttle? Og hvilken sammenheng er det mellom første kapittels nitide skildring av et frokostritual, og boringene i identitet, språk og tidsforståelse i resten av fortellingen?
Forlag Picador
Utgivelsesår 2001
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDu vet bedre hvem du er på en strålende fin dag etter en storm, når det minste fallende blad er gjennomstukket av selvbevissthet.
Vokspapiret ble skilt fra rullen i et rat-a-tat-forløp, krøp langs den hakkete kanten på esken, og hun hørte det nedover ryggraden, tenkte hun.
I byen så hun en hvithåret kvinne, japansk, alene på en grusgang foran huset sitt. Hun holdt i en hageslange og sto vektløs under en synkende himmel, så flat og urørlig at hun kunne være gavepakket, og hun vannet et smalt bed av purpurrød høstfloks, en myk dusj i bue fra dysen.