Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boken viser hvor mye sukker, karbohydrater, kalorier, fett og fiber det er i over 800 norske matvarer. Forfatteren viser hva man bør unngå, og gir hjelp til å finne sunne alternativer. Med litteraturliste og register.
Omtale fra forlaget
Boken viser hvor mye sukker, karbohydrater, kalorier, fett og fiber det er i over 800 norske matvarer. Forfatteren viser hva man bør unngå, og gir hjelp til å finne sunne alternativer. Med litteraturliste og register.
Forlag Pantagruel
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788279002055
EAN 9788279002055
Språk Bokmål
Sider 278
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Dette er en helt OK bok om sukkerinnhold i maten vår. Den fungerer fint som en slags oppslagsbok, men man får være obs på at "dataene" er hentet fra 2005 og noen av varene kanskje ikke lenger er på markedet eller har forandret seg noe. Her burde det nok fra Lindbergs side foreligge en oppdatert versjon, noe jeg ikke kan se at har kommet i skrivende stund.
Det kan være noe kjedelig å lese gjennom alle matvarene som blir tatt fram. Mye er generell informasjon og noen matvarer er kanskje unødvendig å ta fram. Mye kan man lese seg til i butikken, men samtidig er det greit å ha mye på et sted som et oppslagsverk. Sånt sett fungerer boken greit, men samtidig er boken ikke den helt store greia. Man får allikevel noen aha opplevelser når man finner ut at en sjokolade kroneis innholder 17 sukkerbiter og en Sandwich is innholder 27 sukkerbiter i følge Lindberg. Her kan jeg ved et nærmere blikk se at det kan være snakk om en feilberegning der han har sidestilt gram med milliliter. Jeg har sendt mail til Linbergklinikken, men dessverre ikke mottatt noe svar i skrivende stund. Dette svekker nok noe av tilitten til boken, selvom det uten tvil er altfor mye sukker i de industriproduserte matvarene vi spiser.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket