Solregn over Skrede tar til fredsvåren 1945. Johan går med kraft og kløkt inn for å modernisere småbruket ved Romsdalsfjorden og sikre familien sin rettmessige del av velstandsutviklingen. Anna er den mer innadvendte, drømmende, og sønnen Thor har arvet trekk fra dem begge. Med et nærgående alvor men også med humor, varme og solidaritet skildres det vesle bygdesamfunnets sosiale mekanismer, og bryggesjauermiljøet med dets samhold og omtanke, men også svik og forfall. Dette er den andre romanen i romansyklusen om Anna og Johan.
Forlag Den norske bokklubben
Utgivelsesår 2003
Omtalt sted Møre og Romsdal
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSkjønnlitteratur satt i historiske omgivelser. Fra romaner satt til eldre historiske omgivelser (f.eks. Jan Guillous trilogi om Arn Magnusson satt til Middelalderen), til nyere historiske omgivelser (f.eks. Anne Karin Elstads slektskrønike "Folket på Innhaug" satt til 1800-tallet, og Erling Pedersens slektskrønike om Anna og Johan satt til 1900-tallet).