Vraket av det dansk-norske slaveskipet Fredensborg ble funnet utenfor Sørlandskysten i 1974 - hele 200 år etter at skipet gikk ned en uværsnatt i 1768. I denne lydboken går forfatteren og dykkeren Leif Svalesen bokstavelig talt til bunns i historien. Gjennom vrakfunn og arkivert kildemateriale følger vi skipets siste reise i triangelfarten med slaver, elfenben og gull. Vi følger også de marinarkeologiske utgravningene av vraket, og forfatterens tilbakereise i skipets kjølevann til Vestindia og Afrika på jakt etter minnesmerker fra Fredensborgs tid. Siden Fredensborg kanskje er det best dokumenterte slaveskipet som er funnet, gir lydboken et viktig bidrag til forståelsen av hvordan slavefarten helt konkret fant sted.
Utgivelsesår 2022
ISBN13 9788202759643
EAN 9788202759643
Omtalt tid 1700-tallet
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket9 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketVikingtid, 1800-tallet, samtid. Utstilte bøker i biblioteklokalene 2015.