Denne boken handler om spillere og spilleregler på Stortinget. Forfatteren skriver blant annet om og fra komitéreiser, om stortingsdebatter før og nå, om grunnlovsendringer og om Norges bank og statssekretærordningen. Han mener at Stortinget har mye å lære av egen historie og andre land, og at vi trenger et konstitusjonelt demokrati med bedre spillere og oppdaterte og klare spilleregler for politikk.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2009
Omtalt sted Norge
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketParadokset er at bruken av spørjeteikn eksploderer i ei tid då Stortinget sjeldan har hatt betre føresetnader og rikare høve til å setje fleire punktum.
Over tid og på sikt kjem det som skjer, og korleis det går, neppe til å vera lausrive frå dygdene, eigenskapane og kvaliteten til dei folkevalde utvalde. Det seier seg sjølv. Det lyt likevel seiast.