Seg til inkjes

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (5 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Sterk romandebut!
Tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris

18 år gamle Gjøa dreg frå ein heim prega av skilsmisse for å jobbe ein sommarsesong på Fægrane, ei turisthytte øvst i ein fjelldal ein stad på nordvestlandet. I 29 år har Olaug og Gunnar Fægrane drive hytta, med Olaug som dominerer kvar minutiøse detalj med pragmatikk og varige mein av for omfattande arbeidsmengd og for trong økonomi, og Gunnar som gjer så lite som mogleg. Sonen deira, Ingebrigt, er komen heim for sommaren frå eit halvhjarta studentliv, og har svært lite lyst til å ta hand om drifta av turisthytta. Gjøa får etter kvart eit fortruleg forhold til Ingebrigt, og det blir eit haldepunkt for henne når ho merkar konsekvensane av den utageringa som frustrasjonen over familiesituasjonen heime har drive henne til.
Seg til inkjes er ei forteljing om å sitje fast og å ville vekk, om mødrer og søner, om vaffelsteiking og nattlege fisketurar, om opprør og eldgamle nabokonfliktar - og om å freiste å halde fram så godt ein kan, for ikkje å gjere seg til inkjes.
Bokmeldarane meiner:
"Debutanten Lars Svisdal byr leseren på setninger mettet med observasjon og erkjennelse. Det bør gi ham litteraturprisen som bærer navnet til en av hans klare forgjengere. (...) Like imponerende som karaktertegningene er Svisdals verdensbygging: Denne fjellstua og dens omgivelser finnes. Skriften gjør stedet fullstendig livaktig, i den grad at det har sin egen eksistens og tilstedeværelse i teksten også når det er andre ting som skjer."Bernhard Ellefsen, Morgenbladet
«Seg til inkjes spenner over store ytterpunkt i holdningar, arbeid og moral. Den er språkleg spenstig også, stilistisk og i ordtilfang, og slik skriv Lars Svisdal seg vakkert inn i ein skjønnlitterær tradisjon samstundes som han er tidhøveleg i framkant av debutantar flest.»Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788205518018

EAN 9788205518018

Språk Nynorsk

Sider 365

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Tarjei Vesaas' debutantpris 2019 Tarjei Vesaas' debutantpris 2018

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 2 0 0

Bokomtaler

Om 18 år gamle Gjøa Grytbø sin sommerjobb på ei turisthytte. Både hun og en del andre personer har sitt å stri med, og en del skjer.

Melankolsk bok med mye humor. Fint nynorsk språk med bruk av en del ord som ikke er i dagligtale, likevel ganske lettlest. Ser ikke ut som denne debutboka av Lars Svisdal er anmeldt så langt i aviser eller bokblogger, men kan anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Trass i at han var løynd og attvaksen, påpeika Ingebrigt at han aldri hadde lote leite etter vegen, for traseen gjekk så intuitivt i terrenget. Han sa at vegbyggarane den gongen hadde visst at terrenget ville ha tukta dei drabeleg om dei hadde prøvd å prente veg der ingen veg skulle gå.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Varmá - roman" av Mette Karlsvik
 • "Mørkerom - roman" av Mette Karlsvik
 • "Torsdagstribunalet" av Michel Laub
 • "Garden under jorda" av Brynjulf Jung Tjønn
 • "Fritt fall - roman" av Sunniva Vagstad
 • "Quichotte" av Salman Rushdie
 • "Skjellmannen" av Aslı Erdoğan
 • "Dødevegen - el camino de los muertos" av Morten Bjerga
 • "Instrumental - pianoet, pillene, psyken og jeg" av James Rhodes
 • "Vi levde i går - roman" av Naja Søtje-Thomsen
 • "Sjøen om vinteren - roman" av Sivert N. Nesbø
 • "Oostende 1936 - sommeren før mørket falt" av Volker Weidermann
Alle bokanbefalinger for dette verket