Anne Appelbaum forteller den rystende fortellingen om en av Stalins største forbrytelser, som gir ubehagelige resonanser i dagens Europa. I 1929 startet Stalin kollektiviseringen av landbruket - resultatet ble den mest dødelige hungersnød i europeisk historie. Mellom 1931 og 1933 sultet minst fem millioner mennesker i hjel. Boken skildrer, nådeløst og presist, vanlige menneskers kamp for å overleve ekstraordinær ondskap.
Utgivelsesår 2018
ISBN13 9788202588151
EAN 9788202588151
Omtalt tid 1918-1939
Omtalt person Josef Stalin
Tildelt litteraturpris Rosettaprisen 2019
Applebaum leverer igjen. Hun kan sin CCCP. Anbefales å ha litt forhåndskunnskaper om både russisk litteratur og historie for å få best mulig utbytte av boka.
Se alle bokelskere som følger dette verketPrinsessen får gave fra bokbransjen H. K. H. prinsesse Ingrid Alexandra fylte 18. år 21.01.22 «Bokbransjen har gått sammen om å gi prinsessen en dannelsesgave. Og hva er vel mer dannende enn en bokpakke? I et videointervju i regi av NRK svarer prinsessen på spørsmål fra andre ungdommer. En av ungdommene spør hva prinsessens nyttårsforsetter er. Prinsessen svarer: Å lese mer bok og være mer aktiv. Bokpakken består av et utvalg av de siste års vinnere av Brageprisen, Kritikerprisen, Bokhandlerprisen, Bokhandelens sakprosapris, Vesaasprisen, Rosettaprisen, Bastianprisen, Uprisen, Årets tegneserie og Arbeiderlitteraturprisen» (bok365.no, 21.01.22)