Den unge filmskaperen Jim Finley er en stor beundrer av vitenskapsmannen Richard Elster. Finley reiser til California-ørkenen for å lage en dokumentar om den 73 år gamle mannen, som spilte en rolle i Bush-administrasjonens planlegging av krigen i Irak før han trakk seg tilbake. Da Elsters datter dukker opp, tar historien en tragisk vending, og det som er blitt sagt får en ny betydning.
Utgivelsesår 2010
Omtalt sted California
Det sanne livet lar seg ikke redusere til talte eller skrevne ord, ikke av noen, aldri. Det sanne livet skjer når vi sitter alene og tenker, føler, fortapt i minner, drømmende oppmerksomme på oss selv; de submikroskopiske øyeblikkene.