Rønneimperiet

noveller

av (forfatter).

Gyldendal 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.07 (15 terningkast.)

43 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Imperiet er en grensesprengende kraft

I novellesamlingen.Rønneimperiet.skriver Hanna Dahl om hvordan språket på et eller annet tidspunkt begynte å forvrenge virkeligheten og menneskene i den. Om å forsøke å disiplinere humøret sitt, men ikke vite hvordan et disiplinert humør ter seg. Om å ville til bunns i tristheten, eller i hvert fall litt dypere ned i materien..Om å frykte røntgenblikket som gjennomstråler alt du ser..Om å bli så godt som overmannet av lengsel og utkjempe en middels skuffende kamp mot døgnet..Om å bli henvist til en tro..Og om legionærene som vil gjenoppvekke imperiementaliteten - mens en kolonne av saktegående atomisbrytere dundrer gjennom isen. For imperiet er en grensesprengende kraft.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788205410381

EAN 9788205410381

Språk Bokmål

Sider 150

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 5 3 1 0

Bokomtaler

Ny stor forfattar er født! Les og nyt! 6 novellar med handling frå Kosovo, Russland og Norge med vidt ulike tema. Serleg novella som heiter Korsdrager er god. Godt språk og tankevekkande

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

På et eller annet tidspunkt begynte språket å forvrenge virkeligheten og menneskene i den. Språket forvandlet naboer til fiender, vennskap til alianser, hjemmet vårt ble nasjonens hjerte som stod i fare for å bli revet i filler. Ingen skal fortelle meg at kriger ikke drives fram av språk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Må man virkelig ha noe å si for å gå i terapi? Hva om ordmangel er det som må behandles, om sinnet ikke er tilgjengelig for språket?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg raste fordi det gikk opp for meg at jeg hadde valgt feil strategi som barn. Mitt fordekte bidrag hadde vært fåfengt. Disiplin hadde vært min måte å prøve å gjøre dagen hennes lysere på. Jeg ryddet leker, strøk tøy, redde senger, jeg smøg meg fra rom til rom, fjernet rot og uorden, meglet i søskenkrangler, avledet raseriutbrudd, jeg ville komme henne i forkjøpet slik at hun ikke ble motløs. Men så ble det helt feil, det var jeg som ble motløs.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når jeg spiller av filmen fra den bestemte morgenen før hun døde, stanser jeg hver gang idet jeg går fra barnehagen. Jeg stanser idet jeg ringte moren min og sa at jeg var forsinket. Stemmen hennes lyste opp da hun tok telefonen og hørte det var meg, det gjorde den hver gang jeg ringte, hver gang hun så meg. Jeg stanser før jeg tok trikken opp til henne, åpnet døren og ropte hallo, før hun så på meg slik ingen andre gjør eller kommer til å gjøre. Jeg stanser i hvert fall før jeg ble irritert over hvor nysgjerrig hun var på livet mitt, jeg stanser akkurat idet stemmen hennes lyste opp. Det øyeblikket spiller jeg av igjen og igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og så er de arbeidssomme. Hyggelige. Rause. Jeg vet ikke hvorfor de provoserer meg, de demonstrerer et potensial folk ikke skulle vært i nærheten av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fever Dream - A Novel" av Samanta Schweblin
 • "Å bera nakne nyklar" av Per Helge Genberg
 • "Imot Sæterbakken - pamflett" av Kenneth Moe
 • "Alvorlig lykkelig - veier til et lysere sinn" av Gunn Hild Lem
 • "Celestine - roman" av Olga Ravn
 • "Skjellmannen" av Asli Erdogan
 • "Nike - dikt" av Caspar Eric
 • "Gull i grusen - dikt" av Rebecca Kjelland
 • "Doris - en sjøroman" av Tina Åmodt
 • "Ny amerikansk poesi" av Rune F. Hjemås
 • "Mørkerom - roman" av Mette Karlsvik
 • "Faste rammer - roman" av Halvard Hølleland
Alle bokanbefalinger for dette verket