Hovedpersonen Christian ser tilbake på det året, i sjette klasse, da han opplevde tilstander som han og klassekameratene burde ha vært fri for. Boken er en beretning om mobbing. Hva barn kan få seg til å gjøre mot hverandre, hva voksne kan få seg til å overse og misforstå. Det går på en måte bra for Christian, men hans personlighet vil alltid være merket.
Jeg er tolv år. Det er en evighet siden.Det var i går.
Disse ordene finner vi i romanens prolog, og de setter hovedpersonen Christian tilbake til det året, i sjette klasse, da han måtte oppleve tilstander som han og klassekameratene burde ha vært fri for.
Her er en mobbeskildring utenom det vanlige i sin intensitet og påvirkningskraft, og - dessverre - altfor vanlig etter hvert som vi stadig møter liknende mobbehistorier i nyhetsbildet. Hva barn kan få seg til å gjøre med hverandre, hva voksne kan få seg til å overse og misforstå, - disse tingene danner utgangspunktet for denne gjennomførte og gripende skildringen.
Utgivelsesår 1999
ISBN13 9788203181900
EAN 9788203181900
En fantastisk bok! Den må bare leses. Alle har godt av å lese, lære og bruke boken til ettertanke og hjelp! Denne bok setter spor mange år etter du har lest den :-)