"Den fryktelige visjonen av livets gang som flyktige bølgeslag har utløst fortvilte skrik ..." Den spanske filosofen Miguel de Unamuno (1864.1936) var en ledende intellektuell skikkelse i Spania gjennom hele sitt voksne liv. Han var en rastløs og udogmatisk tenker som tok utgangspunkt i det konkrete mennesket, mennesket av kjøtt og blod, "det som fødes, lider og dør . fremfor alt, søm dør". Et av grunnmotivene i hans filosofi er den uforsonlige konflikten mellom menneskets "irrasjonelle hunger etter udødelighet" og fornuftens avvisning av troen på et evig liv. Om den tragiske livsfølelse (1913) er ifølge Unamono selv den fremste eksponent for hans filosofiske tenkning omkring dette dilemmaet. Unamunos tenkning næres av motsetningen mellom hjertet og hodet, mellom følelser og fornuft. Det er en tenkning som aldri faller til ro, og Unamunos tekster kjennetegnes derfor av en særegen dynamikk og vitalitet. Boken utkommer med denne Fakkel-utgaven for første gang på norsk. Verket er oversatt og innledet av Randi Davenport.
Utgivelsesår 2001
ISBN13 9788205275553