De valgene man tar kan gi positive og negative konsekvenser, uansett finnes det alltid konsekvenser av et valg. Maren sine tidligere valg har gitt konsekvenser. Hun har tidligere levd opp til andre sine forventninger og plikter (spesielt faren`s) og har heller ikke vært ærlig med seg selv. Det siste hun har gjort er å høre på sine egne følelser, ønsker og leve etter sitt eget hjerte. Maren er et prakt eksemplar på hvor mye trøbbel man blander seg inn i hvis man ikke følger hjertet sitt.Men jeg legger ikke all skyld på Maren selv om det høres sånn ut. Men de fleste hemmelighetene Maren har skapt er avslørt og mange problemer er vekk. Ellers har ho ENDELIG begynte å få selvinnsikt ( 3xHURRA!!!) og leve mer etter hjertet (3xHURRA!!!)<3. Det jeg har sett fra bok nr. 1 har Maren endelig innsett og det jeg ønsket mest skjedde!!!!!!!!(10xHURRA)<3 JUUUUBEL
Serien spiller på hele følelseregisteret til vanlig. Men allikevel har de to siste ( siste og denne) skilte seg ut. De har vært sånn enten eller. Sist bok var en mørk bok med mange negative følelser og sorg. Mens denne boka er stikk motsatt.Denne boka er fylt av glede, positivitet og kjærlighet<3. Denne boka er kanskje den mest positive i hele serien. Men alt det negative er ikke visket bort med en pennestrøk og hun har ikke glemt Erlend eller Elise. Men boken viser at sorg og glede går hånd i hånd, og det er lov å tillate seg glede og lykke selv i dyp sorg.
Når man leser serie så finnes det alltid ting fra neste bok man venter på. Men det jeg opplevd jeg ikke med denne boka. Selv om jeg er litt uenig med meg selv i den påstanden. Det var jo selvfølgelig lagt opp til slike ting i sist bok. Men slutten visste man ikke vil ende verste mulig. Mens de andre tingene som man ønsket vil skje trodde man ikke vil skje i neste bok ( altså denne). Men allikevel har denne boka to store spenningsmomenter. Det ene var overraskende og litt skuffende. Mens det andre var bare glede,glede,glede<3.
Jeg har lært meg å være obs på hintene i bøkene. Etter min erfaring kan de si mye om handlingen i seriene framover. De teoriene jeg har hatt om serien som har stemt mest er de hintene man får i serien. I denne boka får man hint av den negative sorten. dvs. det høres nesten ut som noen skal dø. Når boka ender med et ras hvor noen blir tatt ser det desverre sånn ut:'(. Når man leser utdraget fra boka som kommer så ser man ihvertfall en overlevd. Men allikevel tviler jeg. Men viiiiiiiiiil ikkkkkkkkke at noen skal dø og håper jeg tar dundrende feil!!!!!!!!!!!.
I sist bokomtale av Morshjerte nr. 16 sa jeg mye fint om Lina. No er jeg litt usikker på det jeg sa om Lina stemmer. Det ser jo veldig ut som at Lina er utro med Even. Men det kan være noe annet de har på gang. Det at Even og kona ( jammen, har jeg glømt navn på henne) får det kjempebra over natta virke ikke troverdig.Så det er nok noe i gjerdet. Men om det er utroskap eller noe annet vet jeg ikke.
Det at Martin har tatt selvmord tror jeg heller ikke. Det virke for lettvint og det er jo litt rart at han skulle være i noen få bøker. Han kommer kanskje tilbake som Johannes. Da vil han lage masse kvalm i serien.
Alt i alt var dette en kjempefin bok som holder nivået med de siste bøkene i serien. Det er takket være Trond og Maren<3