Omtale fra forlaget
Bruk mat som medisin! En praktisk veiviser Spis mat som reparerer tarmen Slukk brannen i kroppen Få en bedre helse Det finnes mer enn 100 autoimmune sykdommer. I denne boken presenterer legene Sofie og Erik Hexeberg banebrytende synspunkter på årsaken til at de oppstår, og hva du selv kan gjøre. Gjennom sitt arbeid med pasienter har de erfart at det er mulig å bli mye bedre, en del blir helt friske. Nøkkelen er antiinflammatorisk eller betennelsesdempende mat som reparerer lekk og irritabel tarm. En rekke pasienter forteller i boken om hvordan de har fått en ny og bedre hverdag ved å endre kostholdet sitt. Med kunnskap, råd og oppskrifter fra boken kan også du få et friskere liv! Bekhterevs sykdom Crohns sykdom cøliaki diabetes type 1 høyt og lavt stoffskifte leddgikt MS – multippel sklerose primær biliær cirrhose primær skleroserende kolangitt psoriasis ulcerøs kolitt ... med flere
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2020
Format Heftet
ISBN13 9788202681708
EAN 9788202681708
Språk Bokmål
Sider 254
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En helt grei bok av legene Sofie og Erik Hexeberg som gir oss et litt annerledes blikk på dette med autoimmun sykdom enn det konvensjonelle synet. De jobber hardt for å komme til bunns i årsakene til en autoimmune sykdommer og ut fra det kan de gi en best mulig tilpasset behandlingsform, i de fleste tilfeller med et riktig og tilpasset kosthold. Her kan det være gluten eller andre proteiner som lekker ut i blodbanen som kan være hovedårsaker, i tilegg kan bl.a. egg eller melkeproteiner noen ganger spille som en sekundærårsak, men så fort man får fikset hovedårsakene så kan man f.eks. tåle de sunne og næringsrike eggene.
Forfatterne kommer med flere pasienthistorier som har måttet jobbe tålmodig og målrettet for å bli symptomfrie og friske. Sykdommer som ofte tar mange år å utvikle er som regel ikke en "quick fix", men krever nøysomhet i kosthold og livsstil, noe Hexeberg presiserer. Pasienthistoriene viser også til hvordan flere av pasientene får tilbakeslag når de sklir tilbake til gamle kostvaner. Hovedfokuset i boken er allikevel riktig tilpasset mat som medisin. Her fokuserer Hexeberg-ekteparet på ren og naturlig mat i HighFatLowCarb kategorien, noen ganger mot det mer ketogene eller en type steinalderkost. Selvom noen matvarer innenfor disse kategoriene må avstås fra for en periode for å tette lekasje i tarmene som da ofte er årsak til autoimmune sykdommer, så kan flere av disse innføres etterhvert igjen.
En lettlest og grei bok, men til tider noe kjedelig og jeg føler at jeg har lest mye av det samme før selvom det forekommer noen nye drypp og nyttig informasjon fra litt annet perspektiv. Det er allikevel greit med repetisjon. Boken er også noe snever med tanke på at det kun fokuseres på mat som medisin, når det finnes så mye annet å ta tak i også. Allikevel et maten et område som er det mest logiske for mange å begynne med. Oppfølgeren til denne: "Et nytt blikk på kolesterol" kan ihvertfall anbefales og var hakket bedre, men denne var absolutt ikke bortkastet.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket[...] butikkjøpte grovbrød inneholder i dag mange ganger så mye gluten som for femti år siden.
Plagene som dukker opp før man eventuelt får en autoimmun sykdom, skyldes skade på tarmveggen, ubalanse i bakteriefloraen, lekk tarm, fremmede proteiner i blodet og et forstyrret immunforsvar.
Lekk tarm er til stede ved alle autoimmune sykdommer som er blitt testet.