Omtale fra forlaget
All mat kommer fra Ungarn en annerledes, humoristisk, lystig og nostalgisk bok om hverdagsmat og matglede fra tiden før taco, thaimat og sashimi fant veien til norske hverdagskjøkken. Mens kokkene er vår tids rockestjerner og selv fars kokekunster holder høyt internasjonalt nivå, var det husmødrene og ukebladjournalistene som satt på kjøkkenekspertisen på seksti- og syttitallet. Det var på den tiden da det eneste man kunne gjøre med maten, var å steke, koke, trekke og grille den. Man kunne til nød posjere, men helst ikke sautere. Petter Schjerven gir her et gledelig og humoristisk gjensyn med en svunnen kulinarisk tid, og byr på klassikere som biff stroganoff, rullekake, landgang, fondue . og selvfølgelig alskens mat i aspik! Boken inneholder matminner og oppskrifter fra både forfatteren selv og kjente norske matfolk, og er gjennomillustrert.
Forlag Vega forlag
Utgivelsesår 2012
Format Innbundet
ISBN13 9788282112987
EAN 9788282112987
Omtalt tid 1970-1979 1960-1969
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 320
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Fornøyelig tullball, lett alvor og mange underfundige samt underholdende fakta om det norske kjøkken, matkultur og oppskrifter ca 1955-1985 + -. Undertittel: nostalgisk kokebok. Petter Schjerven trør til igjen med glimt i øyet, humor og lett alvor. Jeg pløyde gjennom hele boka på over 300 sider på få timer. Det sier vel noe om underholdningsverdien :-) Dessuten er de mange velvalgte illustrasjonene ganske så artige. Blidt gjensyn med det som nå er blitt litt snodige retter -- så som den tidligere så populære aspik'en(!) Mange av rettene kan jeg ikke huske da det enten var før min tid eller når jeg var veldig liten. Men det er uansett festlig og informativ lektyre.
Unn deg en kveld i sofakroken med pledd og god drikke og denne boka. Glis er garantert! :-)