I denne femte og siste boken i Alf R. Jacobsens internasjonalt anerkjente serie om krigen i nord beretter han nådeløst spennende om stormaktenes kappløp for å sikre seg kontrollen over ressursene i Arktis - på bakgrunn av hittil ukjent materiale fra krigsforbryterprosessene i Nürnberg. Sommeren 1921 fant en ung student en av verdens rikeste forekomster av nikkel i Petsamo, 12 kilometer fra norskegrensen. Da gruveanlegget var ferdig utbygd tjue år seinere, var Nordkalotten omskapt til et strategisk mål av vital betydning for Hitler-Tyskland, som manglet egne forekomster av det viktige metallet. Det var behovet for å sikre Europas eneste storleverandør av nikkel for den tyske våpenindustrien som fikk Hitler til å besette hele Nord-Norge sommeren 1940. Det samme var hovedgrunnen til at hans siste store armé - Lapplandsarmeen - ble holdt i beredskap i nord i de neste fire årene, med ødeleggelsene og de menneskelige lidelsene høsten 1944 som sluttresultat.
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788203292132
EAN 9788203292132
Omtalt tid 1939-1945
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket24 bokelskere følger dette verket.