Dette er historien til Utøyas naboer og deres beretninger om hvordan de opplevde 22. juli 2011. Det er vitneskildringer fra menneskene som var på stedet, som utførte livreddende arbeid mens politi og hjelpepersonale ventet. I en sterk, men sober fremstilling gir Anne-Britt Harsem stemme til deres historier. Hun lar de fortelle hva som skjedde 22. juli, om tiden etter og hvordan det har endret deres liv. Flere har mottatt medaljen for «edel dåd». Dette er historier som ikke har vært framme i offentligheten tidligere.
Utgivelsesår 2021
ISBN13 9788202716486
EAN 9788202716486
Omtalt tid 2010-2019
BOKOMTALE: Naboene av Anne-Britt Harsem. Leseeksemplar fra forfatteren
Alle husker vel 22. juli... og det som skjedde på Utøya. Denne boka tar for seg historien til naboene. Hvordan oppdaget de at noe galt skjedde på øya, og hva gjorde de for å bistå. Det har ikke vært enkelt for dem i ettertid. Mange av dem har fått store endringer i livet sitt, og sliter med det de opplevde. Det gjør det ikke noe bedre for dem at det har blitt reist et minnested tett på bostedet deres, hvor journalister og turister ofte kommer.
Jeg leser mange bøker, også noen triste – men dette er en av de mer grusomme bøkene jeg har lest. Misforstå meg rett! Det er en veldig viktig bok, så jeg anbefaler alle å lese den!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket9 bokelskere følger dette verket.