Moren

historien om Wenche Behring Breivik

av (forfatter).

Aschehoug 2013 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 3.19 (43 terningkast.)

97 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

"Moren" handler om moren til Anders Behring Breivik. 22. juli 2011 hentet politiet henne ut av leiligheten hennes i Oslo. Sønnen hadde tilstått å stå bak bomben i regjeringskvartalet og skytingen på Utøya samme dag. I løpet av noen minutter var livet hennes snudd på hodet. Hun var for alltid forbundet med den største terrorhandlingen på norsk jord i fredstid. Og hun var helt alene.

Svært lite er kjent om Wenche Behring Breivik og familiens bakgrunn, og om hvordan hun opplevde tiden etter 22. juli. Hun ga ingen intervjuer. Marit Christensen ble kjent med henne i 2012, da Wenche Behring Breivik ba henne om hjelp til å sette ord på sin livshistorie.

Her forteller Marit Christensen historien til kvinnen hun ble kjent med - og om sine møter med en mor i sjokk, sorg og sinne etter sønnens grufulle gjerninger. Wenche Behring Breiviks opprinnelige ønske om å få hjelp til å skrive en bok, og senere hennes ønske om å få boka ferdigstilt under andre forutsetninger, ble til en egen fortelling i det siste året av hennes liv. Den fortellingen er også en del av denne boka.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format E-bok

ISBN13 9788203294525

EAN 9788203294525

Omtalt sted Oslo Utøya

Omtalt person Anders Behring Breivik Wenche Behring Breivik

Språk Bokmål

Sider 244

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 4 7 18 11 1

Bokomtaler

Hvis du er interessert i å lese om Behrings seksuelle debut, oppblåst mage, urinveisinfeksjoner og unødvendig pjatt fra forfatterens eget liv, vil jeg anbefale boka. Hvis ikke: Styr unna. Jeg skjønner godt at Behring ble misfornøyd med resultatet, for i boka virker hun både naiv og rasistisk. Hun forteller om episoder hvor hun er helt sjokkert etter å ha hentet Anders i barnehagen, der han satt i et rom "med mange negerunger", og at det er viktig å omgås mennesker som er av samme "klasse" som en selv. At Behring har slike tanker etter å ha vokst opp i et barnehjem, og senere i en lutfattig familie hvor alle sammen delte seng, synes jeg er relativt kvalmt. I tillegg til dette er Christensens språk elendig, og boka er full av ufullstendige setninger. Christensen er også flink til å dele litt for mye, blant annet at hun synes at Behring brukte litt for mye rouge i kinnene, og at hun selv hadde en venninne fra barneskolen som het Marit. Boka er lite gjennomført og burde etter min mening aldri ha sett dagens lys.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er bare å gratulere Marit Christensen med å ha skrevet en bok om seg selv og sin egen (selvopplevde) fortreffelighet. Historien om Wenche Behring Breivik finnes også mellom disse permene, men den er usammenhengende og periodevis detaljert til det meningsløse. Dette er ikke offentlig skittentøysvask, det er en beskrivelse av et virkelig menneske sin bremsespor i underbuksene som er til vask. Det er bare ubehagelig. Samfunnet har kanskje behov for historien til familien som ble rammet da deres sønn, bror og slektning gjorde seg selv til etterkrigstidens verste drapsmann - men denne historien burde ikke blitt publisert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen bøker vet jeg hvordan jeg kommer til å reagere på allerede før jeg leser dem. Dette er en slik bok - en bok som jeg leser av den enkle grunn at jeg vil også vil mene noe om den, og da må jeg i rettferdighetens navn lese den først.
Den oppfylte alle mine forventninger: uvesentlig, pjatt, dårlig fyllmasse, forfatterens forsøk på å skrive seg selv inn i historien... nei, nei, nei - terningkast 1 fra meg er like uvanlig som terningkast 6 - men gratulerer til Marit Christensen, terningkast 1 her altså!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En bok som ikke skulle vært utgitt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette ble en merkelig opplevelse for min del. Jeg har alltid likt biografier og å lese om virkeligheten. Her ble det for mye annet for min smak, jeg datt ofte ut av handlingen og lurte "hva er det egentlig jeg leser om nå?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Wenche Behring Breivik møtte uforvarende sin skjebne. Og like uforvarende havnet hun i historien. Hun gjorde så godt hun kunne. Kunne ikke bedre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

97 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

 • "Min skyld? - en fars historie" av Jens Breivik
 • "Ikke si det til noen - historien om et barn, ei bygd og en ordfører" av Jon Gangdal
 • "Shirog - jenta jeg en gang var" av Isabel Raad
 • "Og det var kjærlighet" av Marit Trønnes
 • "Felicia försvann - i skyggen av verdens beste mamma" av Felicia Feldt
 • "Odin - en mors kamp for sin sønn" av Katrine Olsen Gillerdalen
 • "Hopp da, så blir vi kvitt deg! - en bok om mobbing" av Tanja Wibe-Lund
 • "Jakten på en overgriper - Annetts historie" av Therese Ridar
 • "Savnet i Baneheia - drapene som rystet Norge" av Hilde Moi
 • "21. juli - en kjærlighetshistorie fra Utøya" av Kristoffer Berg
 • "Drapene i Baneheia - to historier, en sannhet" av Bjørn Olav Jahr
 • "Den beste sommeren - en bok om glede, søskenkjærlighet og om å leve på lånt tid" av Emilia Polbratek
Alle bokanbefalinger for dette verket