Omtale fra forlaget
Mat og medisin – en lærebok i generell og klinisk ernæring, gir innsikt i sammenhengen mellom kosthold, ernæring og helse. Smakfull og sunn mat er avgjørende for menneskets vekst, utvikling og trivsel, og et sunt kosthold er en viktig faktor for sykdomsforebygging. Boken forklarer mekanismer for hvordan næringsstoffer utøver sine biologiske effekter, og fremhever matens sentrale plass i moderne medisin. Den 8. utgaven er faglig oppdatert med ny kunnskap, inkludert de nye nordiske ernæringsanbefalingene fra 2023. Den gir en vitenskapelig, men likevel praktisk tilnærming til ernæringsfaget. Boken er primært skrevet for studenter og profesjonsutøvere innen ernæring, medisin, odontologi, samt idrett- og helsefag, men den er også nyttig for andre som ønsker å forstå sammenhengen mellom ernæring og helse.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2025
Format Innbundet
ISBN13 9788202846756
EAN 9788202846756
Språk Bokmål
Sider 552
Utgave 8
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket14 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket