Entusiastisk og reflektert om bøker, forfattere og lesningens gleder Hvorfor lese? Hvordan lese? Livet! Litteraturen! er en innfallsport til en lesning som er personlig, reflektert, langsom. Boken består av litteraturkritikken Tor Eystein Øverås har publisert i Klassekampen og Morgenbladet de siste tre årene, her komponert slik at linjer og mønstre i hans tenkning om litteratur blir tydelige. Det er blitt en utfordrende og opplysende reise gjennom viktige europeiske forfatterskap, hvor forholdet mellom liv og diktning stadig dukker opp og belyses: Hos skandinaver som Enquist, Lindgren og Lagerlöf. Hos klassikere som Stendhal, Thomas Mann og Virginia Woolf. Hos nyere ikoner som Coetzee, McEwan og Pamuk. Her er også innsiktfulle nedslag i yngre, toneangivende forfatterskap. Livet! Litteraturen! bringer garantert leseren ut av vante tankemønstre.\u000b
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788205413689
EAN 9788205413689
«Jevnt over var nordmennene svært elskelige, men de er litt usjarmerende.»
Vi kommer aldri til å forstå nazismen om vi arkiverer den som "umenneskelig". Snarere er den kanskje altfor menneskelig.
Den største komplimenten jeg kan gi en bok, er at den vekker lesebegjæret i meg, at jeg lengter etter å tilbringe tid sammen med boka, at jeg lengter etter å komme hjem til den, få være sammen med den igjen. Det er ikke mange bøker man har det slik med, nesten ingen. Men de finnes.
Ingen må tvile på at romanene og filmene er det viktigste i livet. De snakker om romanene og filmene som om de var virkelige - ja, virkeligere enn virkeligheten selv.
Never excuse, never explain.
Se alle bokelskere som følger dette verketHer er alleboktitlene nevnt i boka Livet! Litteraturen! av Tor Eystein Øverås.
Bøker jeg ikke finner på Bokelskere:
Her er alleboktitlene nevnt i boka Livet! Litteraturen! av Tor Eystein Øverås.
Bøker jeg ikke finner på Bokelskere: