Handlingen foregår i Seljenes, ei værslitt bygd i en avsides fjord nordpå, hvor det er funnet store mengder kalk i fjellet. Nå skal det bygges sementfabrikk på stedet. Romanen skildrer et samfunn som møter den nye tiden og utviklingen når den nye sementfabrikken bygges. Romanen Snøen er aldri hvit er en frittstående fortsettelse av denne romanen.
Forlag Forlaget Nord
Utgivelsesår 2004
Omtalt tid 1900-1945
Omtalt sted Nordland
Flott lesing med nydelig poetisk språkbruk. Litt sjeldent med så flott språkbruk, lage liksom en til dimesjon til fortellinga. Fortellinga har i seg den universelle forskjellen med småfolk sine kår i motsetning til væreier, lensmann og øvrigheta.
Måtte skaffe meg oppfølgingsromanen "Snøen var aldri hvit" med en gang jeg var ferdig med "Lengselens år".
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket20 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketBøker som omhandler Tysfjord-samfunnet. Primært skjønnlitteratur.