Drøm deg bort i vakre strikkemodeller og fantastiske fotografier i det som er årets fineste strikkebok! Boken Lekre masker og lekne sting inneholder 50 oppskrifter på plagg til dame, og noen matchende barneantrekk. Av innholdet finner du bl.a. skjørt, kjoler, tunikaer, jakker, boleroer, sjal, luer, pulsvarmere og vesker. Alle modellene er tidløse kreasjoner i ulike teknikker og i en miks av farger, trender, kvalitet og tradisjon. Forfatter og designer Sidsel J. Høivik ønsker å inspirere alle håndarbeidsinteresserte til å ta pinnene fatt og til å lage sin helt spesielle vri på det de strikker i form av broderier, knapper og heklede effekter. Håndlagde plagg har kjærlighet og omtanke i hver maske. Det tar tid å lage dem, men så varer de også – ofte lenge.
Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788205431379
EAN 9788205431379
Jeg har trillet terning og satt favorittstempel på denne- helt uten å ha testet oppskriftene. Likevel: jeg har aldri sett en mer fristende håndarbeidsbok, og hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg kalt den verdens beste kokebok- den er så full av fristelser at jeg får vann i munnen bare av å bla i den!
Noen av oppskriftene er inspirert av gamle mønstre, som fana-kofta og åttebladrosa, andre er helt nye og skikkelig spreke, både når det gjelder farger, fargekombinasjoner, snitt og fasong. Hva mer kan man ønske seg?
Det er i hvertfall helt sikkert at strikking og hekling ikke er forbeholdt bestemødre!
(Garn skal kjøpes i mårra- og da kan man allerede håpe at de første maskene er på pinnen i løpet av kvelden!)
Nydelig og inspirerende bok. Mest for den litt avanserte strikker og som har tålmodighet til å strikke på tynne pinner med intrikate mønster. Mye lekkert som skal strikkes her ja .
Nydelig! En vakker miks mellom gammelt og nytt, tradisjon og inovasjon. Jeg elsker stilen.