Kule kidz gråter ikke

av (forfatter) og Hedda Vormeland (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.36 (25 terningkast.)

51 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget


Akkie går i åttende klasse og er en glad jente som tenker mest på fotball, venner og skole. Hun er kjent for å være en tøffing, og lar aldri en utfordring gå fra seg.

Den holdningen tar hun med seg da hun en dag får diagnosen leukemi. Klassen er i sjokk, men Akkie nekter å la seg knekke. Og hun nekter å la opplevelser gå fra seg. Hun vil være med på klassetur, hun vil være med når vennene legger planer for å finne ny mann til lærer Ina. Men kommer hun til å rekke å oppleve alt hun så gjerne vil være med på?


Kule kids gråter ikke har en alvorlig tematikk, men den beviser at en bok om det å være dødssyk ikke trenger å være trist og tung.


Boken er filmatisert og har premiere i januar 2014.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202411718

EAN 9788202411718

Språk Bokmål

Sider 252

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 10 3 0 0 0

Bokomtaler

En nydelig bok! Først lest av min bokelskende sønn (snart 12), som sa (med blanke øyne): "Jeg synes du skal lese denne, mamma!"
Jeg synes imidlertid ikke at språket overbeviser. Hovedpersonen og klassen hennes er 12 år, men jeg synes det er mye som er for barnslig. Men kanskje greit nok dersom boka virkelig skal appellere til en 9åring...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kule Kidz gråter ikke er nok en kreftbok for barn. Og det er viktig å skrive litteratur om dette på en måte som barn kan skjønne. Denne boken fokuserer mest på klassen til Akkie, i motsetning til andre bøker jeg har lest som har fokusert på pasienten og dennes pårørende.

Når du er 12 år og mesteparten av livet ditt sirkulerer rundt skolehverdagen, så har det enormt stor innvirkning på deg hvis en klassekamerat blir alvorlig syk. Barna har mange spørsmål, noen blir redde, andre nysgjerrige og atter andre igjen vil ordne opp. Og alle vender seg til læreren fordi hun alltid har svarene på ting de lurer på. Men denne gangen klarer ikke engang lærer Ina å komme på noen svar.

Boka var lettlest og enkelt skrevet, akkurat på et nivå jeg ser for meg at passer ca 12-åringer. Jeg tror denne boken kan være mer aktuell for barn enn bøker som fokuserer på pasienten, fordi denne som sagt fokuserer mest på klassen – og det er det som interesserer de som ikke er syke. Ikke nødvendigvis hva som skjer på sykehuset med pasienten og behandlinger osv.

Historien er sann, forfatteren har selv vært lærer og hadde en jente i klasse sin som fikk leukemi. Han forsøkte lenge å skrive en bok om henne, men klarte det ikke. Først når han endret navnet på jenta og omgjorde den mannlige læreren til en kvinnelig – klarte han å få såpass avstand til historien at han klarte å skrive den.
Den er nå også filmatisert – både på nederlandsk og norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Meget bra film. Kreft er et tema, men like mye klassemiljø, mobbing.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er den beste boka jeg noensinne har lest<3

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka, som egentlig er en tweens-bok (9-12 år), er virkelig verdt å lese. Den har et lett språk, store bokstaver som gjorde at jeg kunne lese den uten briller på, noe som var veldig praktisk med tanke på at tårene spruta i deler av boka. Mens i andre deler av boka så måtte jeg virkelig trekke på smilebåndet. Anbefales på det varmeste!TOMMELOPP

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Midt i svevet" av Arne Svingen
 • "Herr Kristoffs arv - tre vanlige barn og en helvetes forbannelse" av Chris Columbus
 • "Det er min tur nå" av Renate Nedregård
 • "Pym Pettersons mislykka skoletur" av Heidi Linde
 • "Man dør litt hver dag" av Arne Svingen
 • "Pym Pettersons mislykka brevvenn" av Heidi Linde
 • "7 døgn for oss" av Charlotte Glaser Munch
 • "Solkongen" av Lars Joachim Grimstad
 • "Egoland" av Lars Joachim Grimstad
 • "Stopp bombemannen!" av Jørn Jensen
 • "Den gale professoren" av Jørn Jensen
 • "Døden i vannet" av Jørn Jensen
Alle bokanbefalinger for dette verket