Omtale fra forlaget
Knapt noen emner er mer skrevet om enn andre verdenskrig i Norge. I denne boken leveres en rekke overraskende og skarpe analyser av den nasjonale fortellingen om krigen, slik anerkjente historikere har framstilt den. Krigshistorien har endret seg gjennom etterkrigstiden, men gjennom ordvalg, fortellermåte og bildebruk har historieskrivningen også etablert en konsensus om mange emner. Det er blant annet etablert et nasjonalt "vi" som utelukker en rekke grupper fra fellesskapet. Og omskrivinger brukes for å beskrive vanskelige punkter, særlig til å frikjenne norske politifolk som arresterte sine jødiske medborgere. I denne boken nærleses sentrale okkupasjonshistoriske verk, utgitt fra 1940-tallet og fremover. Særlig undersøkes framstillingen av Administrasjonsrådet, riksrådsforhandlingene, felttoget i 1940, samarbeid og motstand mot tyskerne og "Jødeaksjonen" i 1942.
Forlag Scandinavian Academic Press
Utgivelsesår 2010
Format Heftet
ISBN13 9788230400630
EAN 9788230400630
Språk Bokmål
Sider 248
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketSommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.
Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!