"Krakow" er en roman som problematiserer sorgen som tilstand, og hvordan den trekker oss ut av det ordinære livet og inn i en tilstand av ekstrem ensomhet. En ung kvinne, Viel, mister sitt nyfødte barn. Hun vil ikke tenke på barnet, men makter ikke å fortrenge det som har skjedd. Hun bryter opp fra alt og reiser tilbake til Krakow, byen hun en gang studerte i. Stedene hun oppsøker og menneskene som kommer henne i møte der, utløser valg hun etter hvert må ta stilling til. Skal hun fortsette å samle alle krefter rundt det tapte, eller tvinge seg til å gå videre, i det nye, som venter, i Krakow? Gjensynet med den kjente, men likevel fremmede byen, og menneskene hun møter der, fremprovoserer etter hvert en form for avklaring i forhold til egen og andres lidelse. "Det ideelle første møtet med en bok: Når språket allerede på første side griper tak et sted bak i nakken eller under brystbeinet." Mariann Enge, Aftenposten "Linnestå gnistrer til med stor fortellerkunst." Trønderavisa "... dette er en bok, den består av skrift, skriften er en nytelse å lese, og det er et faktum: Linnestå skriver langsomt bedre og bedre, tegn for tegn, millimeter for millimeter nedover sidene." Susanne Christensen, Klassekampen
Utgivelsesår 2007
ISBN13 9788203192753
EAN 9788203192753
Viel mister sitt nyfødte barn, og reiser tilbake til studentbyen sin, Krakow, for å lege såret og smerten.
Godt språk, men litt spesiell og fort glemt.