Forfatteren beskriver tre vendepunkter som hun sier alle forhold må gjennom for at forholdet skal bli godt. Det første vendepunktet er når noen forelsker seg, det andre er når de begynner å tro på selve kjærlighetsprosjektet og det tredje kommer når noe opphører og krangler, taushet og krenkelser sårer partnernes selvfølelse og båndet mellom dem.
En bruksanvisning til forelskelse og kjærlighet? Finnes det? Kanskje ikke, men med denne boken vil man i hvert fall stå bedre rustet når blodet bruser og lidenskapen setter fornuften til side. For hva ønsker vi vel mer enn at forelskelsen skal gå over til kjærlighet - og at kjærligheten skal vare? Drømmen er at forholdet skal bli stabilt og lykkelig og tåle livets påkjenninger og konflikter. Sissel Gran - psykolog og kjent blant annet fra sin faste spalte i Aftenposten Søndag - gir oss en klok og positiv guide til et bedre kjærlighetsliv. Hun har mange råd om hvordan vi i forelskelsesfasen kan legge et godt grunnlag for parforholdet og senere takle knuter og konflikter på en konstruktiv måte. Det gjelder å finne den riktige veien fra forelskelse til kjærlighet, både for kvinner og menn.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 2007