Det er slutt

historier om løsrivelse

av (forfatter).

Aschehoug 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (17 terningkast.)

52 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Vi vet mye om de forlattes situasjon, om deres sjokk og fortvilelse, men vi vet mindre om hva som leder opp til en beslutning om å gå ut av et forhold.

Denne boken er et svar på en lesers oppfordring om å gi utbryteren en stemme. «Folk gir opp for lett i dag,» sier mange. Noen gjør det, men denne boken handler om lange farvel der utbrytere har verket innvendig i årevis, og der beslutningen om å gå har vokst seg frem over tid.

Her forteller de med sine egne ord om hvorfor de gikk, og sammen med dem viser forfatteren de virkelige grunnene til mange helt vanlige samlivsbrudd: Følelsen av langsom tilintetgjørelse. Sorgen over tilknytningsbåndet som langsomt trevles opp.

Mennesker går ikke fra hverandre på grunn av krangler, kommunikasjonssvikt eller ulikheter i personlighet, de går fordi de føler seg ensomme, utraderte og forlatte i parforholdet. De går for å redde sitt døende selv.

Forfatterens ønske er at partene i et parforhold skal forstå løsrivelsesprosesser bedre, kjenne igjen trinnene i ødeleggende grunnscener og kunne lese varselsignaler i eget parforhold.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788203295423

EAN 9788203295423

Språk Bokmål

Sider 235

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 8 3 1 0 0

Bokomtaler

Boka gir en tilnærming til samlivsbrudd gjennom den person som har fått nok. For meg blir de ulike historier ganske tamme fordi det valgte perspektiv ikke er spesielt interessant i seg selv. De ulike forsvarstaler er subjektive oppramsinger av menneskelig svakhet. Denne svakhet kan beskrives både bedre og mer reflektert av andre. Det gjøres også til gangs når det i boka siteres fra forfattere som Knausgård, Tiller og Ibsen. Boka tar også tanker, følelser og handlinger fra de ulike bruddhistoriene og setter det inn i en terapeutisk/psykologisk ramme. Dette for å beskrive det som skjer med et så presist språk som mulig. Eksempelvis kan mannens reaksjon være "dysfunksjonell mannlig stahet" eller en handling kan defineres som en "hypermobiliserbar forsvars- og unnvikelsesrefleks." Om ikke det er gøy så vet ikke jeg. Jeg får nærmest lyst til å skille meg slik at jeg kan bruke alle de fine ordene og begrepene i oppbruddsfasen. Nei da, det er helt mulig å hente stoff i boka selv om man lever i et fungerende og godt forhold. Litt klokere blir en jo og det skader jo ikke å vite at den dragning man dessverre kan fornemme i forhold til alternative partnere kan klassifiseres inn i kategorien "kåthet på avveie". Det gjør jo den følelsen mer håndterbar for noen og enhver. Det er i så fall ikke så lite.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Du vil kanskje også like

 • "Å elske og bli elsket - hvordan ta vare på kjærligheten?" av Bjørk Matheasdatter
 • "Hammerkoden - du blir ikke lykkelig av å være best, men du er på ditt beste når du er lykkelig" av Øyvind Hammer
 • "Ungdomskilden - 12 gode valg for livet" av Audun Myskja
 • "Det kvinner vil ha, det menn vil ha - den nye forskningen om nøkkelen til lykke hos begge" av John M. Gottman
 • "Kjærlighetens tre porter - vendepunkter i nye og gamle forhold" av Sissel Gran
 • "Et større vi - til forsvar for livet" av Geir Lippestad
 • "Listelykke - rydding, orden, system, kreativitet, lister, effektivitet, overskudd og mindfulness" av Gunn Beate Reinton Rulnes
 • "Den fordømte friheten - et oppgjør med dagens selvrealiseringstyranni" av Kaja Melsom
 • "Å leve et liv, ikke vinne en krig - om akseptering" av Anna Kåver
 • "Hyllest til den modne kvinnen - András Vjdas amorøse erindringer" av Stephen Vizinczey
 • "Farvel, ting - den japanske kunsten å bli lykkelig med færre ting" av Fumio Sasaki
 • "Stå imot - si nei til selvutviklingen" av Svend Brinkmann
Alle bokanbefalinger for dette verket