Februar 1913. Sytten år gamle Leda reiser fra familien i Italia til Buenos Aires for å møte sin ektemann, uten annen bagasje enn en liten koffert og farens gamle fiolin. Et nytt liv venter, en ny verden men før hun rekker å sette foten på Argentinsk jord, blir ektemannen drept. Leda er alene. Buenos Aires lyder og lukter er nye og skremmende, men musikken lokker en form for frihetsfølelse fyller henne i takt med rytmene. For å overleve lærer hun seg å spille på farens fiolin. Hun klipper håret, kler seg i ektemannens klær og vandrer ut i gatene som Dante, fiolinisten. Skillet mellom Leda og Dante viskes sakte ut. Tangoen forfører og vekker til live følelser hun ikke ante at hun hadde, forbudte følelser: følelser som setter hennes liv i fare.
Forlag Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår 2016
ISBN13 9788241912801
EAN 9788241912801
Omtalt tid 1900-1945
Jeg synes det er rart at denne boka ikke har fått mer oppmerksomhet, da forfatterens første bok "Det usynlige fjellet", ble en bestselger og også den neste "Perla" var etter hva jeg forstod ganske så populær. Jeg kon over denne boken "Kjærlighetens tango " ved en tilfeldighet og siden jeg elsket de to forrige bøkene måtte jeg jo bare lese denne. Men jeg er veldig skuffet! Det er ingen dårlig bok, den er utrolig fargerik og levende, men det ble liksom for mye av det gode og jeg kjedet meg faktisk litt gjennom alle gjentagelsene og beskrivelsene. Ikke en bok jeg anbefaler videre.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketIf the tango itself could dance with me, would it lead or follow?