Boken inneholder elleve noveller som handler om vanskelige kjærlighetsforhold.
«Forholdet går mot slutten og du er ikke klar over det. Han står der foran vinduet, og du er sint fordi han skygger for lyset.[...] Det er slik det begynner. Han er her, og bare det at han er til stede, irriterer deg.» Dette er et sitat fra en av de 11 novellene som handler om vanskelige parforhold.
Novellene er brutale i all sin enkelthet. De er belønnet med den anerkjente franske Goncourt-prisen og utforsker hvorfor forhold tar slutt: Hvilke mekanismer i samspillet mellom mann og kvinne likviderer kjærligheten, hvorfor ser vi ikke forvarslene og hvor langt skal man strekke seg uten å svikte seg selv, er spørsmål som luftes.
Forlag Engelstad
Utgivelsesår 2007
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHva har vi gjort med all vår tid? Tretti år har passert, og vi er blitt eldre. Ikke alt er blitt som vi hadde håpet. Vi har innsett at vi ikke kan forandre verden, og vår måte å betrakte verden på, er blitt en annen. Det er ikke mye vi har utrettet av det vi har drømt om, men vi har forsøkt å gjøre som best vi kan. Småting. Våre liv er som små stjålne øyeblikk i den store sammenhengen, i universets gang.
Vi har støttet og hjulpet hverandre til å være de vi er, til å være oss selv. Du har sett meg, og dermed har jeg våget å gjøre alt jeg har gjort. Det er lett å undervurdere betydningen av å bli sett. Vi er ikke klar over at et blikk kan få innflytelse på et helt liv. Oftest forstår vi det først når dette blikket er sluknet. Da opplever vi at støtten er borte, og vi står skjelvende tilbake.