Kardemommeloven

en kjærlighetsroman

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.07 (15 terningkast.)

41 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Det er vår i Oslo. Anders har alt under kontroll. En ansvarsfull jobb som lege for folk som ikke husker hva de heter eller hvem de er gift med, gode venner, og øyne som sjarmerer enhver pike opp fra barkrakken, inn i taxien og ned i senga, uten at han behøver å anstrenge seg for det. Men bakerst i hukommelsen har han fremdeles et minne om en sommer med den første kjæresten sin. Malin har kløe. Det er noe som ikke stemmer. Er det jobben, som egentlig ikke interesserer henne? Er det moren, som strengt tatt er borte? Er det kjæresten, som har kjøpt seg tøfler? Det at Anders plutselig dukker opp igjen, ti år etter at hun så ham sist, har i hvert fall ikke noe med saken å gjøre. Hun er ferdig med ham for lengst. I romanens sprudlende, dagbokpregede dialog får leseren tilgang til både Anders' og Malins følelser og tanker rundt hverdagslivet og hverandre. Kardemommeloven er en treffende debutroman med friske observasjoner og intelligente replikkvekslinger. Om forfatteren: Ellen Mette Finsveen (1976) er født i Oslo og oppvokst på Manglerud, i Madrid og i Mexico City. Hun har en master i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har jobbet som forsker og norsklærer for nederlendere. For tiden er hun bosatt i Utrecht. Kardemommeloven er hennes debutroman. Utdrag fra boken: «Poenget med uforpliktende sex er jo at alle er enige om at det er for moro skyld. Jeg vil ikke at noen skal bli lei seg, jeg er en stor tilhenger av Kardemommeloven. I tråd med ikke plage andre rører jeg aldri et hårstrå på noen som har type. Dessuten har jeg aldri sex med venner eller kollegaer. Rollene må være klare og tydelige, ikke gi rom for misforståelser. Disse to har hittil vært mine eneste regler. Men kanskje jeg trenger en til. Aldri to ganger med den samme.»

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788241910159

EAN 9788241910159

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 340

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 6 1 1 1

Bokomtaler

Å lese denne boka er omtrent som å se en norsk dramakomedie. Veldig underholdene, lettlest og morsom. Lett å leve seg inn i historien. Litt sånn "ung voksen"-bok! Boken er bra, men den blir nok fort glemt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Våren har kommet til Oslo. Anders lever et meget kontrollert liv. Han er utdannet lege og jobber med demente. Vennegjengen er stabil og sosial. Anders plukker opp jenter på byen som en erfaren casanova. Familien takler han med stoisk ro, men helt bakerst i hukommelsen lurer ungdomskjæresten.
Malin er rastløs. Hun har flyttet inn til kjæresten, men barndomshjemmet sitt klarer hun likevel ikke å kvitte seg med. Nå vil samboeren at de selger for så å kjøpe seg noe større sammen. Tanken på stasjonsvogn, rekkehus og barn, får Malin til å tvile. Så møter hun Anders på en fest hos et vennepar, men han har hun jo kommet over for lengst...

En skikkelig søt kjærlighetshistorie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ni hundre og nittiåtte kroner? Hvem er det som bruker tusen kroner på et par tøfler? For tusen kroner kan man fly til Roma og tilbake. Jeg ville aldri funnet på å bruke penger på tøfler så lenge det finnes storbyer jeg ikke har vært i. Jeg ville aldri funnet på å kjøpe tøfler i det hele tatt. Å kjøpe tøfler er gammeldags og satt. Tøfler kjøper man når man har gitt opp, når man har gjort det man skal her i livet, og er klar for å flytte på pleiehjem og forberede seg på å dø. Når man ikke skal ut av huset mer. Da trenger man tøfler. Ikke før det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kulturfondbøker - Norsk skjønnlitteratur 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kvinner som hater kvinner - min kamp mot nettrollene" av Anne Brith Davidsen
 • "En dame med sykkel i Kashgar" av Suzanne Joinson
 • "Fem dager igjen" av Julie Lawson Timmer
 • "Skrevet i stjernene - iblant trenger skjebnen en liten dytt i riktig retning" av Minnie Darke
 • "Tsarens helgen" av Debra Dean
 • "Toner fra en stille skog" av Laila Brenden
 • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
 • "Aldri gi opp - hvordan skape gode vaner som varer" av Peder Kjøs
 • "Hellig ku" av David Duchovny
 • "Jeg blir borte i mørket - jakten på golden state-morderen" av Michelle McNamara
 • "Girl online - Penny har en hemmelighet" av Zoe Sugg
 • "Camp Chippewa" av Nickolas Butler
Alle bokanbefalinger for dette verket