Jeg har mer jeg vet du vil like

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2018 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (9 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Silje har flytta fram og tilbake mellom foreldrene siden hun var liten og har måttet tilpasse seg to ulike hjem. Nå har hun omsider blitt voksen og opplever sin første store forelskelse i Eirik. Med ham forestiller hun seg at hun kan bli den hun ønsker å være. Hun tar ham med til familiens sommerhus og tror de skal ha noen dager helt for seg selv. Men etter ett døgn kommer faren med ny kone, barn og svoger. En rekke anstrengende, morsomme og såre situasjoner utspiller seg fortløpende i noen intense sommerdøgn. Ingenting blir slik Silje planla, og gradvis svekkes forestillingen om at hun kan frigjøre seg fra den rollen hun alltid har hatt.

"Vellykket debutroman (...) Velskrevet om sårbarheten og forventningene i en første forelskelse. Og hvorfor det ikke blir slik en har drømt om. (...) Med varhet og innlevelse viser Solem hovedpersonens usikkerhet og hvordan hun overfortolker de andres væremåte slik at hun selv bidrar til at det hun er redd for, skjer. (...) Hovedpersonens tanker framstilles uten filter, naivt og samtidig reflektert. (...) Solem skriver lekende lett og flytende.
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

"Boken føles som et stillferdig spark i magen. Den fremstår som en bok som kan leses fort, med en drivende handling, men den møysomheten, roen og nøyaktigheten som er i språket til Solem gjorde at jeg fikk lyst til å bruke tid på ordene, lese meg langsomt fremover. Ikke gå glipp noe. (...) Solem har en stor omsorg for ordene og en helt enestående skarphet i situasjonene som tegnes. Bildene og situasjonene flyter. (...) Aldri før har jeg lest så presise beskrivelser av sanselighet, både nytelse og det som gjør vondt, av ansiktsuttrykk og kroppsspråk (...) Og så skal det heller ikke glemmes at Solem også er morsom i skarpe portretteringer av karakterer og situasjoner. Hun er så presis og tegner uten silkehansker.
Elin Amundsen Grinaker, Blazer Fanzine

"Et sommerlett kammerspill fra familiehelvetet ... Presis debut om den første forelskelsen og defekte familier. ... Kvalitetene i denne debutromanen ligger på flere plan: I de presise observasjonene og den velkomponerte gruppedynamikken, men også i de mange tolkningsmulighetene. ... Den er lett å lese, og det er lett å føle seg litt klokere etter å ha fulgt Silje gjennom de utmattende dagene.
Morten Olsen Haugen, Aftenposten

"Jeg har mer jeg vet du vil like; er en bok vel verdt å lese, kanskje mest på grunn av karakteren Silje. 19-åringens usikkerhet og selverkjennelse er både betegnende og troverdig framstilt. Marte Magnusdotter Solem beskriver stemningen på hytta på en naturtro måte. Det er så man kjenner anspentheten på kroppen.
Mari Reinholt Aas, Vårt Land

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2018

Format E-bok

ISBN13 9788203364167

EAN 9788203364167

Omtalt sted Oslo Nesodden

Språk Bokmål

Sider 203

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 7 1 1 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "På vei hjem - roman" av Sverre Henmo
 • "I for internatunge - roman" av Rakel Solstad
 • "Les pakningsvedlegget nøye - ta vare på pakningsvedlegget. Du kan få behov for å lese det igjen" av Karen Havelin
 • "Forventning" av Anna Hope
 • "Ene | barnet - roman" av Ida Hegazi Høyer
 • "Aftenland" av Therese Bohman
 • "Ene | skissen - roman" av Ida Hegazi Høyer
 • "Den gode vennen - roman" av Bjørn Esben Almaas
 • "Delt omsorg - roman" av Helga Feiring
 • "James Franco spytter når han snakker - roman" av Erik Eikehaug
 • "Fotturar i Norge" av Gaute M. Sortland
 • "Lene din ensomhet langsomt mot min - roman" av Klara Hveberg
Alle bokanbefalinger for dette verket