Kirke er en episk, underholdende og dypt menneskelig roman om solgudens utstøtte datter, som blir sendt i eksil til øya Aiaia som straff for sine heksekunster og der finner sin sanne indre styrke. Madeline Millers roman er både en inspirerende historie om en sterk kvinnelig skikkelse og en underholdende innføring i den greske gudeverdenen.
Utgivelsesår 2024
ISBN13 9788202787837
EAN 9788202787837
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Antikken
Omtalt person Kirke
Circe er en fantasyroman skrevet av amerikanske Madeline Miller. Den forteller historien om den greske gudinnen Kirke, på en ny og moderne måte. Den originale historien finner vi hos Homer. Der er Kirke gudinnen Odyssevs ble hos i ett år og som sa han måtte binde seg selv til masten da han skulle forbi sirenene. Kirke er datter av guden Helios (solen) og nymfen Perse, det vil si at hun er en av titanene.
Det var utrolig morsom å lese denne boken. I tillegg til Kirkes historie får vi blant annet høre om monsteret Scylla, Minotauren, Zevs og Athene. De fleste historiene var kjente for meg og det var gøy å slå opp Kirkes historie underveis og se at til og med små detaljer stemmer med Homer. Det er ikke så lenge siden jeg leste om Jason og argonautene for eksempel, eller for den saks skyld om Oddyssevs familie Penolope og Telemakhos som kommer og bor hos Kirke etter Odyssevs er død.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket32 bokelskere følger dette verket.