Ivy & Abe

av (forfatter) og Lene Stokseth (oversetter).

Panta 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (5 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Fra forlaget som ga deg Et helt halvt år ... Årets episke kjærlighetsroman

De er sjelevenner.

Ivy & Abe var uadskillelige som barn, inntil en ulykke rev dem bort fra hverandre. Flere tiår senere, når de begge er i syttiårene, møtes de helt tilfeldig igjen. Men tiden er ikke lenger på deres side.

Men hva hvis de møttes til en annen tid, et annet sted?

I et annet liv møtes Ivy & Abe når de begge er gift og i førtiårene. Ute av stand til å motstå den sterke tiltrekningen mellom dem innleder de en lidenskapelig affære.

I ytterligere et liv gifter de seg i ung alder, og begir seg inn i en lovende fremtid. Men en mørk skygge henger over dem og truer lykken de tviholder på.

Skjebnen fører dem sammen gang på gang, men likevel går de adskilte veier. De forelsker seg, de går fra hverandre. De inngår løfter, og de bryter dem.

I hvert eneste univers er det ment at Ivy & Abe skal møtes. Men er det meningen at de får hverandre til slutt?

Bokdetaljer

Forlag Panta

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788279008422

EAN 9788279008422

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 412

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 2 0 0

Bokomtaler

Godt voksne Ivy, enke på ente året, forelsker seg i sin barndoms beste venn, Abe. Det er som de har kjent hverandre hele livet, som om de alltid har vært "meant to be". Et spesielt bånd som verken tid eller ulike liv har greid å bryte. Ivy og Abe, Ivyogabe. De gifter seg, men lykken varer altfor kort. Like etter at de har funnet hverandre igjen, dør Abe.

Slik endte det, og slik starter boken.

Det er noe verdig og fint over historien, en moden, velsignet kjærlighet som man tror på, fordi man vil tro på det. Dette noe evige, det skjebnebestemte, ultimate romantiske. Så romantisk at selv en kyniker ikke kan hjelpe for å like det. Så romantisk at det blir et spørsmål om liv, mening, universelle lover, sjel. Alt.

For dette er mer enn en kjærlighetsroman. Den setter i gang tankevirksomhet hos leseren som både er fornøyelig og spennende, om man tillater det attpåtil ganske krevende. For hva om, tenk om, hvis.

Og det er nettopp det. Tenk om Ivy og Abe hadde møtt hverandre før de ble gamle. Tenk om Abe og foreldrene aldri hadde flyttet. Tenk om Ivy og Abe hadde holdt sammen, stiftet familie. Tenk om det alltid hadde vært de to, bare de to og ingen andre. - Eller tenk om Abe aldri hadde begynt på samme skole som Ivy. Tenk om de aldri hadde møttes. Hva da? Ville de kjent på et uforklarlig savn i sine liv, følelsen av å mangle noe eller noen, aldri helt være tilfreds?

Finnes det egentlig en ekte kjærlighet? Ble vi skapt som en for deretter å bli skilt i to, slik at vi leter etter vår make til vi forlater denne verden? Og kan vi noen gang, selv om vi finner denne eneste ene, virkelig være lykkelige? Kan lykken noen gang bli fullendt, kjærligheten vare livet ut, i all evighet?

(Les gjerne resten av blogginnlegget)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fin og grei bok dette. Om kjærlighet, familieforhold og vennskap. Jeg likte godt vrien med å skildre møte mellom to mennesker på forskjellige måter og til forskjellige tider. Det som trekker litt ned, er at mot slutten fenget ikke boka fullt så mye lenger og det var greit at den gikk mot slutten. Tror allikevel dette er en bok mange vil like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Det vidunderlige" av Bror Hagemann
 • "Søt sorg" av David Nicholls
 • "Familieoppgjøret - roman" av Cynthia D'Aprix Sweeney
 • "Vindu mot Central Park - en roman" av Fiona Davis
 • "Skrevet i stjernene - iblant trenger skjebnen en liten dytt i riktig retning" av Minnie Darke
 • "Øyeblikkets flaks" av Matthew Quick
 • "Livet, motorsykler og andre umulige prosjekter" av Katarina Bivald
 • "Fridtjof Hansens dagbok - roman" av Ravn Lanesskog
 • "Piken på vertshuset" av Sebastian Faulks
 • "Kvinnene på slottet" av Jessica Shattuck
 • "Prosjekt baby" av Sinéad Moriarty
 • "Kunsten å holde seg flytende - roman" av Libby Page
Alle bokanbefalinger for dette verket