I dødens hus er det første av Dostojevskijs verker som er tydelig knyttet til personlige og årelange opplevelser. Det døde hus er tukthuset på festningen Omsk i Vest-Sibir, der forfatteren selv satt i 1850-54, innsatt for deltakelse i politisk konspirasjon, ikke for noen vanlig kriminalforbrytelse. Dette dokumentet gir fremfor alt en rekke portretter av mennesker som har brakt seg selv, eller av omstendighetene er brakt, på den gale siden av loven. Den russiske forfatteren Fjodor Dostojevskij (1821-1881) er blant litteraturhistoriens mest innflytelsesrike forfattere. Hans mest kjente verker er Forbrytelse og straff, Spilleren, Idioten, De besatte og Brødrene Karamasov. Oversatt av Ivar Digernes
Forlag Vigmostad & Bjørke
Utgivelsesår 2012
ISBN13 9788241907760
EAN 9788241907760
Serie Vigmostad & Bjørkes e-klassikerbibliotek
Genre Klassisk litteratur
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket93 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketI flere epoker har det skortet på personlig frihet og trygghet i Øst-Europa. Historikere og journalister har skrevet mye, men skjønnlitteraturen gir et vel så godt bilde om hvordan undertrykkelsen virker inn på det enkelte mennesket. Her er noen bøker jeg har lest: noen klassikere, andre ganske nye. (Sist redigert 26.2.23).
Hus og hjem av Helle Helle er en av mine yndlingsbøker, og jammen finnes det mange gode bøker om hus og hjem. I tillegg driver jeg med totaloppussing om dagen...