András vokser opp omringet av moren, tanter og munker i hjembyen i Ungarn. Når han er 11 bryter krigen løs, og han blir alene. Amerikanske soldater tar han med seg til leiren, og snart tjener han penger som tolk og formidler mellom soldatene og de ungarske kvinnene som selger kroppene sine for å overleve.
András har en trygg barndom. Når krigen kommer, er han elleve år og alene. Amerikanske soldater forbarmer seg over ham. Snart tjener András penger som formidler mellom soldatene og de ungarske kvinnene som selger kroppen for å overleve. András kjenner en sterk dragning mot kvinner som er eldre enn ham selv. Han elsker alt det kvinnelige, det sanselige, det varme. For ham er kjærligheten alltid flyktig - snarere enn å jakte på den handler kjærligheten om å gripe øyeblikket. Denne romanen har evig gyldighet i sin lovprisning av nytelse. Den kom for første gang i 1965 og er nyutgitt i flere land.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788203215896
EAN 9788203215896
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt sted Ungarn
Jag kan gott hålla med om hans inställning till att unga män behöver mogna kvinnor och unga kvinnor behöver mogna män i början av sin sexuella upptäcksfärd då ungdomar sinsemellan knappast kan ge varandra det som ovannämnda konstellation gör ifråga om sensuella njutningar, säkerhet och erfarenheter men jag måste säga att de mogna kvinnor som han umgås med för det mesta är synnerligen omogna. Eller är det så det ser ut kanske?
Ser emellertid fram emot hans nästa berättelse som han flaggade lite för i slutet av boken. Vad det skulle handla om? Tja det får du läsa boken för att få reda på!
I det stora hela är det en bok som skrivits med ett leende på läpparna krig och barnarbete bland soldater och prostituerade till trots, och jag kanske var lite sträng när jag gav boken en fyra.
Jeg lovet meg selv at jeg ville kaste meg i Donau hvis jeg ikke spurte deg om å elske med meg i dag
Dette er første gangen jeg loggfører antallet bøker som jeg vil lese i løpet av et år. Jeg er spent på hvor mange det blir og hvilke forfattere jeg kommer til å lese.