Dette er ei bok for søkende mennesker som ønsker innsikt i sin egen tilværelse. I en serie betraktninger deler forfatteren sin innsikt, forundring, tvil og sine erkjennelser med leseren, hele tida med henvisning til filosofien. I tillegg til de sentrale filosofiske emnene, tar han opp spørsmål som sannhet, familieverdier, materialisme, ondkap, forbrytelse og straff og frihet.
Boken for alle søkende mennesker som ønsker innsikt i sin egen tilværelse . mennesker som ikke er ute etter raske patentløsninger, men som vil ha inspirasjon til å tenke selv og komme til egne erkjennelser.
Forfatteren starter med et grunnleggende spørsmål: Hvorfor oppfører menneskene seg mot hverandre som de gjør? .Han søker til filosofene for hjelp og inspirasjon til å finne svaret. Spesielt til de eksistensielle filosofene, og i særdeleshet til Søren Kierkegaard. I en serie filosofiske betraktninger deler forfatteren sin innsikt, sin forundring, sin tvil og sine erkjennelser med oss. Du kan lære deg å anvende filosofien til noe nyttig i ditt eget liv. Denne boken er en veiviser mot dette målet.
Forlag Nova
Utgivelsesår 2011
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket9 bokelskere følger dette verket.