Hva vi spiser når vi spiser kjøtt

av (forfatter), Karen Victoria Lykke (forfatter) og Siw Pessar (foto).

Res publica 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet.

Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat.

"Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.

Bokdetaljer

Forlag Res publica

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788282262866

EAN 9788282262866

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 286

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Med andre ord fremstiller bransjen kunnskap som reell, pålitelig og tilstrekkelig når kunnskapen er til deres fordel, men som ikke-eksisterende, mytisk, upålitelig eller utilstrekkelig når den ikke er til deres fordel. Dette er en dypt problematisk og politisert måte à undergrave tilliten til forskning på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Til oss - fra de eldste" av Linn Skåber
  • "Museum for mordere og redningsmenn - roman" av Simon Stranger
  • "Småting som dette" av Claire Keegan
  • "De som ikke finnes" av Simon Stranger
  • "Kvit, norsk mann - dikt" av Brynjulf Jung Tjønn
  • "Tre lys" av Claire Keegan
  • "Olive Kitteridge" av Elizabeth Strout
  • "Lungeflyteprøven - forsvar for en ung kvinne som var mistenkt for spedbarnsdrap" av Tore Renberg
  • "Fyrstene av Finntjern - roman" av Lars Elling
  • "Løpe ulv" av Kerstin Ekman
  • "304 dager - roman" av Simon Stranger
  • "Da vi var yngre - roman" av Oliver Lovrenski
Alle bokanbefalinger for dette verket