Omtale fra forlaget
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2003
Format Heftet
ISBN13 9788215004105
EAN 9788215004105
Serie Hva er (2)
Språk Bokmål
Sider 151
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En helt super innføring i et fag som i alt for stor grad blir definert som «kjedelig» og «tungt». Det er interessant hvordan Svendsen i slutten av boken retter kritikk mot norsk filosofisk offentlighet for å være for utilgjengelige. Det er sjelden man ser noen som titulerer seg som filosof i mediene, enda filosofifaget er selve grunnlaget for vitenskap og en ramme rundt vår tenkning. Deler av boken er litt tung og vanskelig, men det fine er at man blir introdusert for noen sentrale begreper og rammeverk som man kan ta videre dersom man ønsker det. Jeg har selv tatt ex phil, har et emne i Politisk teori hvor filosofi er en del av helheten, og jeg har møtt filosofer i religionsfilosofi, men også i mange andre fag. Jeg har også undervist bitte litt i filosofi i Religion og etikk på vgs. Så jeg kjenner på én måte faget, men det fine med denne boka er denne metadiskusjonen om hva filosofi er. Analytisk og kontinental filosofi var begreper jeg ikke kan huske å ha hørt om før jeg leste boka, og mange av begrepene hjelper oss til å skjønne hvorfor én lærebok fokuserer på filosofer mens en annen på filosofiske temaer.
Målet med en bok som denne må være at flere blir kjent med, og ønsker å lese mer filosofi. For meg var det en god oppfriskning og en god måte å strukturere opparbeidet kunnskap om filosofi på. Ypperlig bok for studenter, lærere, elever, men egentlig alle.
Etter å ha studert ved siden av full jobb i flere år, håper jeg å ha mer tid til å lese igjen. Jeg leser både faglitteratur og skjønnlitteratur. I tillegg leser jeg en del i jobben som ikke kommer med her.