Dette er fjerde og siste bind i verket om Europas historie, hvor forfatteren tar for seg årene 1900-1945. Boken begynner med opptakten til første verdenskrig. Vi møter maleren Pablo Picasso og dikteren Apollinaire, før infernoet bryter løs, og leseren dras inn i soldatenes helvete og krigens grusomme psykologi. Deretter beveger forfatteren seg østover, til russernes revolusjon og borgerkrig. Noen av de sentrale kulturelle temaer er dadaisme og surrealisme i film, litteratur og bildekunst, og fra sosialhistorien; trettitallets arbeidertilværelse i Storbritannia. Har register.
Forlag Den norske bokklubben
Utgivelsesår 2007
Omtalt tid 1900-1945
Omtalt sted Europa
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket142 bokelskere følger dette verket.