Hemmeligheten

slik lever du godt - lenge

av (forfatter).

Kagge 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (6 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Hva skal du spise, hvordan skal du trene og hvilken livsstil fører til et godt liv? Som lege vet Wasim Zahid hva som gjør nordmenn friske og fornøyde, og hva som gjør pasienter syke. I denne boka gir han gode råd om hvordan vi bør leve. Wasim Zahid har selv lagt om livsstilen og gått ned 25 kilo, han vet hva som skal til. For å inspirere oss forteller han om menneskene som lever lengst i verden, de som bor i såkalte «blå soner». Han går også gjennom oppdatert forskning på hva som gir oss god helse, og hva som leder til sykdom. Det dreier seg ikke bare om trening og kosthold, men også hvordan vi lever med hverandre og hva vi fyller livet vårt med.

Det er aldri for sent å leve sunnere, du kan begynne i dag. Spis godt, stress mindre, beveg deg mer og elsk mer. Så enkelt og så vanskelig. Med denne boka får du det til!

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788248917984

EAN 9788248917984

Språk Bokmål

Sider 212

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 4 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

De siste årene har forskning avdekket en annen mulig årsak til overvekt og fedme som bokstavelig talt lusker rundt i tarmene våre: milliarder av bakterier. Tarmfloraen. Her har disse små leieboerne holdt til i millioner av år under en tosidig kontrakt. De hjelper oss med å bryte ned maten mot at vi lar dem oppholde seg i et næringsrikt miljø. En vinn-vinn-situasjon.
Nå viser ny forskning at deres rolle kan strekke seg lenger enn til bare fordøyelse. Studier antydet at tarmbakteriene kan påvirke hvordan vi reagerer på hormoner relatert til sult og metthet, og måten vi lagrer fett på. En uheldig sammensetning av bakterier kan bane veien for fedme og diabetes, skal vi tro studiene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Psykologiske eksperimenter viser at vi har en notorisk dårlig og selektiv hukommelse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi er ikke bevisste løgnere, det er bare slik hjernene våre fungerer. Vi lyver for oss selv, og har en tendens til å gjengi det som stiller oss i et bedre lys.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Forekomsten av overvekt og fedme har vært økende de siste tiårene, og i dag lider hver femte voksne nordmann av fedme. For mye fett på kroppen, spesielt i mageregionen, øker risikoen for diabetes og hjertesykdom, men er også forbundet med enkelte krefttyper. Fettvev ble tidligere ansett som et inaktivt og dødt lager av energi, men stadig mer forskning viser at kroppsfettet er et høyst aktivt «organ». Det produserer en rekke stoffer og hormoner som kan gi betennelse i kroppen, og skade cellenes DNA. Fedme er assosiert med både diabetes og hjertesykdom, og kan også øke faren for enkelte kreftformer.
Fysisk aktivitet forbrenner kalorier og bidrar til å vedlikeholde en normal kroppsvekt. I tillegg blir nettverket av de fine blodårene større, og organer som hjertet, hjernen og nyrene får bedre blodforsyning. Regelmessig aktivitet har også vist seg å redusere kronisk betennelse og mengden av de «kreftfarlige» stoffene i kroppen. Dessuten har mosjon en blodtrykkssenkende effekt. Fysisk inaktive mennesker går således glipp av alle disse fordelene, og utsetter seg for større helsefare.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kjenn grensene dine. Et lite mellommåltid for å stagge sulten er heller ikke ulovlig. For eksempel litt nøtter, det er mettende og i tillegg bra for hjertet. Men husk å inkludere dem i kaloriregnskapet.
Selv om kroppen din er misfornøyd underveis, vil den få det bedre etterpå. Fordelene du høster, er enorme. Du reduserer risikoen for å utvikle diabetes, hjertesykdom og kreft. En normal og sunn kroppsvekt og -sammensetning er din beste garanti for et langt og godt liv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Høyt henger de - thriller" av Eva Joly
 • "Mental rehab" av Erik Bertrand Larssen
 • "Søsken til evig tid" av Ivar Myklebust Longvastøl
 • "Mannual - det jeg og andre menn tenker, men ikke sier" av Adam Schjølberg
 • "På liv og død - en leges bekjennelser" av Wasim Zahid
 • "Hjerte for hjertet - alt om kroppens iherdige motor" av Wasim Zahid
 • "Takk" av Maria Amelie
 • "Når kroppen sier nei - prisen vi betaler for skjult stress" av Gabor Maté
 • "Katten - atferd og velferd" av Bjarne O. Braastad
 • "Psykehus" av Drea Karlsen
 • "Formødrenes stemmer - kvinneliv rundt stemmeretten" av Audgunn Oltedal
 • "Verdt å vite fra grunnskolens pensum - samfunnsfag, historie, geografi, naturfag, fysikk, kjemi, biologi" av Håvard Tjora
Alle bokanbefalinger for dette verket