Dette er den tredje romanen i trilogien om Sigurd Lavard Sverreson. Som sønnesønn av birkebeinernes kong Sverre, og sønn av Håkon Sverreson, burde Håkon Håkonson være selvskreven til å ta over kongetronen i Norge. Men den slue Skule Jarl, vil det annerledes. Han bortfører St. Olavs skrin, en av kristenhetens største helligdommer, for å holde guttungen unna, i sin fullstendig skruppelløse kamp for selv å bli konge. I Gardarike lever den som mange mener er det største kongsemnet som er ættet etter Sverre: Sigurd Lavard, som vi kjenner fra de tidligere bøkene. Når det kommer bud til ham fra Norge om å vende tilbake og hjelpe Håkon Håkonson, må Sigurd igjen velge mellom familie og kongelojalitet. Som alltid er det løftet han ga kong Sverre, som seirer. «I sverdets tid: Helligdommen» er den tredje boka i spenningsserien om Sigurd Lavard. Boka er en frittstående historie som bygger på de to foregående bøkene, «I sverdets tid» og «I sverdets tid: Kongedrapene». Unik, norsk historisk roman - på bølgen av historiske romaner fra forfattere som Iggulden og Cornwell.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 2018
Format Lydfil
Serie I sverdets tid (3)
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Middelalderen
Språket minner om en dårlig ukebladroman. Holdt ut i ett kapittel, og tittet litt videre, men dette var ikke noe for meg. At han lar Sigurd Lavard gjenoppstå fra de døde (ok, det er fiksjon - men dog...) er også noe som virker så søkt at jeg leverer boken tilbake til biblioteket stort sett ulest.
Ser av blurb'en at han har prøvd seg på noe ala Iggulden og Cornwell. For meg er dette ikke i nærheten av de to. Dessverre.
3 bok i en triologi " I Sverdets tid." Kjempebra bok og triologi. Handlingen er i Middelalderen.
Kjempespennende! Bok tre i denne serien skuffer ikke. Som i de andre lærer jeg masse om formingen av Norge. Må innrømme jeg ikke er veldig stødig i norsk historie men romaner som dette gjør at jeg vil lære mer.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket83 bokelskere følger dette verket.