I sverdets tid

roman

av (forfatter).

Juritzen forl. 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (70 terningkast.)

182 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Norge, ca. 1200. Unggutten Sigurd blir tatt fra moren og satt til å være trell for Håkon, sønn av birkebeinerkongen Sverre. Sigurd reiser etter hvert ut i borgerkrigen mellom bagler og birkebeinere, og finner også kjærligheten. Samtidig lurer han på hvem moren hans var, og hvorfor han ble tatt fra henne. Dette er den første romanen i trilogien om Sigurd Lavard Sverreson.

Omtale fra forlaget

I SVERDETS TID er et episk drama hvor leseren tas med inn i hverdagsliv, kjærlighet og kampen for tilværelsen i en av norsk histories mest dramatiske perioder. Sigurd er bare en unggutt da birkebeinerkongen Sverre tar ham fra moren og setter ham til å være trell for sin egen sønn, Håkon. De to guttene blir venner, og de knytter seg til hirdmannen Digre, som er satt til å lære dem opp i våpenbruk. Sigurds reise gjennom borgerkrigens Norge rundt år 1200 fører ham ut i blodige slag, men han fi nner også kjærligheten, Solveig. Som voksen mann skaper han sin egen slekt med henne. Men han glemmer aldri moren: Hvem var hun, og hvorfor ble han selv hentet til kongen? Rundt Sigurds skjebne utspiller et større drama seg: Gjennom borgerkrigen mellom bagler og birkebeinere, der kirkemakt står mot kongsmakt, vokser nasjonen Norge fram.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forl.

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788282050906

EAN 9788282050906

Serie I sverdets tid (1)

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Middelalderen

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 388

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 32 19 8 1 0

Bokomtaler

spennende for oss som liker historiske romaner. Lærte litt om denne tida, sjøl om det meste var kjent fra før. Advarselen om at historien i boka ikke korresponderer med historiske kilder kunne nok kommet før etterordet, jeg henger meg gjerne opp i slikt og sjekker leksika

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er helt greit. Men det blir noe enkelt over det hele. Savner mer spenning, flere faktiske faremomenter. Ekeberg sliter med at han skriver for "kort". Selv om boka i seg selv ikke er kort, blir beskrivelsene, spesielt skildringene, alt for kortfattede. Litt typisk "det skjedde.. også skjedde det...og så det..." etc. Videre synes jeg Sigurds overgang fra barn til voksen blir for uklar, og han oppfører seg fortsatt ganske barnslig mot slutten av boka.

Desverre blir jeg ikke for engasjert i historien om Sigurd. Boka klarer ikke å dra meg inn i samtiden. Og det er synd.

Allikevel er det godt å se folk ta tak i denne særdeles spennende tiden i norsk historie. Norsk historie, og kanskje spesielt vikingtid og middelalder, er som skapt for historiske romaner. Dette er en gullgruve for folk med en god penn.

Har ikke lest fortsettelsen, men skal nok gjøre det en dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dumpa over denne boka. Den 1. I en trilogi Fra birkebeiner tida i Norge. Aktuell ettersom filmen Birkebeinerne kom i år. Meget godt skrevet og gir en god lettlest oversikt over historien om de aktuelle kongene og slagene i Norge på 1100-1200 tallet. Kam absolutt anbefales til alle med interesse for Norsk historie og denne tidsalderen. Har tidligere lest det meste av Vera Henriksen som også skriver fra denne epoken. Gleder meg til å lese oppfølgeren "kongedrapene" og "Helligdommen"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I sverdets tid skjer det stort sett noe hele tiden. Her er det spenning fra første side. Og selv om historien spenner seg over mange år er det få stillestående sider. Her oser sidene over av kjærlighet, lojalitet, svik, brorskap og vennskap. Og det at flere av tingene som skjer er faktiske historiske hendelser gjør boken mer spennende. Her lærer vi en del av Norges historie, samtidig som vi blir underholdt av en storslått saga.

Den noe hakkete skrivestilen krever en del tilvenning og gjør at mye må leses mellom linjene. Her møter vi også mange navn og personer. Så mange at det er vanskelig å huske hvem som er hvem.

Jeg anbefaler boken for alle historiefans. For de som ønsker å lære mer om hvordan nasjonen Norge vokste frem og kanskje ekstra for de som ønsker å lære mer om birkebeinerne.

For full anmeldelse, se: Edge of a Word: I sverdets tid

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Har du ein ven og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen ingen går. (håvamål)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eit lite bu er betre enn inkje, Heime er kvar mann herre. Hjarta bløder når beda du skal um mat til kvart eit mål. (håvamål)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De pansrede rytterne var som en ljå på lettslått eng.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

-Og du er far min, Digre. Jeg kan ikke ønske meg noen bedre, og jeg skal være en god sønn for deg. Det skal du få se.
Sigurd stoppet der, ville gjerne si mer, men så at Digre igjen hadde snudd seg mot ilden. Han gryntet brydd til svar. Men at Digre ville bære ordene med seg, det visste Sigurd for sikkert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er et knippe bøker jeg har tenkt å komme igjennom i løpet av sommermånedene. Her forventer jeg å finne nokså ny, men litt "umoderne" krim - det vi si krim/spenning med handling litt tilbake i tid og/eller i rustikke og naturnære omgivelser. Og med dertil hørende typer mennesker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har lest hittil i 2013


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over alt jeg har lest i 2011. Noen av bøkene har fått terningkast. Ikke alle bøker har falt i smak, og jeg ser at en overvekt av det jeg leser er krim... (raskt å lese, raskt å glemme :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker jeg har lest i 2012


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historisk, krim og spenning - kanskje mest for menn?


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kongedrapene - roman" av Jan Ove Ekeberg
 • "Helligdommen - roman" av Jan Ove Ekeberg
 • "Blodøye" av Giles Kristian
 • "Kongens kvinner" av Erling Pedersen
 • "Prinsesse Kristina av Tunsberg - en historisk roman" av Mia Søreide
 • "Eirik Raude - en roman om Eirik Torvaldsson av Øksne-Torers slekt" av Preben Mørkbak
 • "Krigens læregutt - roman" av Jan Ove Ekeberg
 • "Kongenes død - roman" av Bernard Cornwell
 • "Eirik Raude - en roman om Eirik Torvaldsson av Øksne-Torers slekt" av Preben Mørkbak
 • "The burning land - saxon series 5" av Bernard Cornwell
 • "Alexander - skjebnens sønn" av Valerio Massimo Manfredi
 • "Kongens merke - roman" av Erling Pedersen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver