I over to år har journalist og forfatter Kjetil S. Østli tilbragt mye tid sammen med kronprins Haakon. Resultatet har blitt en bok der den norske tronarvingen snakker om sin oppvekst, om frihetsfølelsen som student i California, da han traff Mette-Marit, om livet som far, sitt brennende ønske om å forandre verden, og om det å bli eldre. Vi blir med til Skaugum og Slottet, på hytta i Uvdal og bilturer med kronprinsen bak rattet, vi drar på NATO-øvelse, til Tante Ulrikkes vei og Windsor Castle. Haakon - historier om en tronarving er et uvanlig åpenhjertig, moderne, morsomt og mangefasettert portrett av vår kommende konge. «Etter at bestefar døde, kjørte vi fra Kongsseteren til Slottet. Da så jeg alle lysene utenfor. Først noen få lys, så flere og flere, de vokste til et hav. (...) Vi sto oppe i vinduene og så det. Vi så menneskene komme sakte oppover. Alt var så stille. Vi så dem tenne lys etter lys. Det var sterkt for meg å stå der ved slottsvinduet og se Slottsplassen lyse.»
Utgivelsesår 2023
ISBN13 9788202734336
EAN 9788202734336
Omtalt person Haakon
Greit, jeg er nok en tilhenger av monarkiet og jeg var litt spent på denne boken. Boken er skrevet i jeg-form og det er Haakons perspektiv som er dominerende. Et friskt pust er de små sidehistoriene fra forfatter Kjetil Østli.
Kongehuset er ikke bedre enn de som representerer det, og boken viser at vi har en meget hardtarbeidende Kronprins som virkelig tar rollen på alvor. Jeg likte spesielt den delen av boka som tar for seg overgangen fra ungdom til voksen, og og hvordan han nesten motvillig vokser seg inn i rollen tronarving.
Jeg likte boka veldig godt, det eneste negative jeg har å si om den er i grunnen det fysiske formatet. Den er så tykk at den rett og slett er litt ubehagelig å holde i over litt lengre tid for meg som har små hender og i tillegg plages med smerter i fingrene til tider. Men innholdsmessig var den veldig god!