Omtale fra forlaget
Sterkt, vakkert og ubehagelig om kjønn, identitet og forandring i svensk Augustprisvinner. En roman som virkelig slår beina under leseren.
Vi fylte fjorten år den våren, Bella, Momo og jeg.
Vi holdt oss for oss selv.
På vinterettermiddagene var vi som oftest på Momos rom, men i sommerhalvåret var vi i hagen til Bella, eller inne i veksthuset hvis det regnet. Vi lyttet til insektene og så fuktdråpene tørke på kronbladene når solen brøt fram.
Vi levde midt i dette fargesprakende, og det fikk meg til å glemme at jeg var Kim, at jeg hadde en kropp som vokste og sprengte. Veksthuset var en frisone, et sted å gå til der andre lover gjaldt.
På dagtid må Kim og venninnene Bella og Momo leve med krenkelsene fra guttene på skolen, men om natten drikker de nektar fra en fantastisk blomst som forvandler dem til gutter.
Kim får aldri nok av friheten den andre kroppen gir , og som gutt blir hun også forelsket i Tony. Sammen opplever de spenning og en gjensidig tiltrekning, men som jente er ikke Kim interessant for Tony.
Guttene er en ungdomstidsskildring du aldri har sett maken til. Den kombinerer det påtrengende hverdagslige med det som er vakkert og magisk, i en fortelling om oppvekst, forvandling, kjærlighet og søsterskap.
Med skarpt og avslørende jenteblikk infiltreres Guttelandet. En idéroman som forsøker å oppløse språkets, vekstens og virkelighetens grenser. Om kroppen som slagmark og maskuliniteten som dop. (Juryens begrunnelse -- Augustprisen 2011 for årets beste barne- og ungdomsbok)
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2017
Format E-bok
ISBN13 9788205497610
EAN 9788205497610
Språk Bokmål
Sider 191
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Oversetterprisen 2017 Augustprisen. Barne- og ungdomsbok 2011
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En annerledes bok om det å vokse opp som jenter i puberteten, med en dæsj magirealisme.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket